Извор: Данас/Свет архива вести 28.03.2019

Ватрогасна служба изменила извештај о несрећи у Гватемали: Страдало 18, а не 30 људи

Данас 28.03.2019
У саобраћајној несрећи у једном селу на западу Гватемале погинуло је 18 особа, нови је измењен биланс који су данас саопштиле локалне власти. Ватрогасна служба је претходно саопштила да је у несрећи код места Нахуала… »

Ердоган: Дошло време да се Аја Софија преименује у џамију

Данас 28.03.2019
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поновио је да постоји могућност да бившу цркву Свете Софије у Истанбулу, која је тренутно музеј, преименује у џамију. Он је у емисији телевизије А Хабер синоћ рекао да је „дошло… »

ЕП гласао за забрану пластичних производа за једнократну употребу

Данас 27.03.2019
Европски парламент гласао је данас убедљивом већином за увођење широке забране коришћења пластичних производа за једнократну употребу, у циљу борбе против загадјења од искоришћене пластике. За увођење забране од… »

Фејсбук: Нема простора за промовисање надмоћи белаца и екстремне деснице

Данас 28.03.2019
Све „похвале, подршка или ширење белог национализма и сепаратизма“ биће уклањани са Фејсбука и Инстаграма од следеће недеље, саопштила је компанија Фејсбук. Друштвена мрежа најавила је и ригорозније праћење и… »

Албански демонстранти покушали да упадну у парламент

Данас 28.03.2019
Присталице албанске опозиције су покушали да упадну у парламент током протеста на коме траже оставку владе и превремене изборе. Демонстранти предводјени Демократском странком десног центра користили су димне бомбе и разне… »

Нови биланс: 19 мртвих у пожару у пословној згради у Бангладешу

Данас 28.03.2019
Најмање 19 људи је изгубило живот у великом пожару у вишеспратној пословној згради у центру главног града Бангладеша Даке, јавили су данас званичници нови биланс. Седамдесет људи је повређено, рекао је за Би-Би-Си (ББЦ)… »

Британска влада сутра подноси споразум о Брегзиту посланицима

Данас 28.03.2019
Британска влада сутра ће поднети посланицима британског парламента на разматрање споразум о разлазу са ЕУ трећи пут, рекла је данас министарка за односе са парламентом Андреа Лидсам. „Предлог за излазак Британије из Европске… »

Упознајте фармера који је пронашао срећу у старомодном начину живота

Данас 28.03.2019
Француски фармер Жан Бернард Јун не користи савремену технологију, механизацију и пестициде, већ у бављењу пољопривредом користи традиционалне ручне методе својих предака. Фотограф Ројтерса Стифан Маји провео је седам дана… »

Печурке могу да „спрече благо когнитивно оштећење“ мозга

Данас 28.03.2019
Печурке на јеловнику два до три пута недељно могле би да спрече проблеме са памћењем и говором који настају у 60-им годинама, показује истраживање урађено у Сингапуру. Јединствени антиоксиданти из печурака могли би да… »

Црна Гора: Пресуда за покушај тероризма 9. маја

Данас 28.03.2019
Суђење за покушај тероризма на дан парламентарних избора завршено је данас након више од годину и по дана, а пресуда ће бити донета 9. маја. Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић је на крају завршне… »