Извор: Нова економија/Свет архива вести 28.03.2019

Ердоган: Аја Софију назваћемо џамијом

Нова економија 28.03.2019
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поновио је да постоји могућност да бившу цркву Свете Софије у Истанбулу (Аја Софија), која је тренутно музеј, преименује у џамију. Он је у емисији телевизије А Хабер рекао да је "дошло… »

Фацебоок ће брисати сваку похвалу национализма и сепаратизма

Нова економија 28.03.2019
Фацебоок ће блокирати и брисати све похвале Белог национализма и Белог сепаратизма, које се буду појавиле на тој мрежи, преноси Бизнис Инсајдер. Похвале, подршка или ширење национализма и сепаратизма у којима се велича бела… »

Роботи ће у будућности нудити храну у МцДоналд'с ресторанима

Нова економија 28.03.2019
Они који у будућности буду куповали у МцДоналд’с објектима моћи ће да виде како се понуђени мени мења док наручују храну, а циљ новог система је да кориснике мотивише да купе више хране него што су планирали. Наиме… »

Компанија Рено жели да се споји с Нисаном и да купи Фијат Крајслер

Нова економија 28.03.2019
Компанија Рено наводно жели да у наредних 12 месеци поново покрене разговоре о спајању са јапанским Нисаном, након чега би покушао да купи Фијат Крајслер. То пише Фајненшел Тајмс (ФТ). Италијанско-америчка мултинационална… »

Аеродром у Сингапуру најбољу на свету, у Европи минхенски

Нова економија 28.03.2019
Аеродром Чанги у Сингапуру најбољи је светски аеродром, док је минхенски најбоље рангиран аеродром у Европи, објавила је међународна агенција за рејтинг у ваздушном саобраћају Скитракс. У образложењу награде наводи се да… »