Извор: Политика/Београд архива вести 28.03.2019

У Градском центру за социјални рад отворен кол-центар

Политика 28.03.2019
У просторијама Градског центра за социјални рад у Београду је свечано отворен први кол-центар намењен информисању грађана у домену социјалне и породичне правне заштите. Реализацију и техничку подршку овог пројекта, вредног… »

„Пешчаник” – сећање на човека који страда

Политика 28.03.2019
Поводом Светског дана позоришта, у Великој сали СКЦ-а Академско позориште из Крагујевца одиграло је представу „Пешчаник” по истоименој књизи Данила Киша. Сложена колажна структура комада састављена од одабраних слика… »

Мартовско захлађење ризично за притисак и астматичаре

Политика 28.03.2019
Јуче пре подне колапси на улицама због разлике у температури и непримереног одевања. Изненадни пад температуре за десетак степени у само једном дану највише тегоба причинио је онима који имају проблем са високим притиском и… »

Кости у Падинској скели препуштене Републичкој дирекцији за имовину

Политика 28.03.2019
Животињски отпад који лежи у некадашњем фабричком кругу и даље плаши житеље. - Ни после 15 година не зна се ко је надлежан за уклањање око 300 тона костију. - Проблем некадашње фабрике „Глутин”, која је у… »

Шопену у част

Политика 28.03.2019
Поводом 170 година од смрти композитора Фредерика Шопена, концерт у Свечаној сали Скупштине града приредио је пијаниста Милорад Феодоровић. На репертоару који је изабрао овај уметник била су углавном дела настала средином… »

Редови за проверу крвне слике, вида, масти и шећера у крви

Политика 28.03.2019
Од самог отварања владало је велико интересовање посетилаца свих генерација. – Манифестација на којој може да се провери стање здравља без заказивања биће отворена и данас до 20 часова. Директан сусрет са медицинским… »

Шпанија као инспирација

Политика 28.03.2019
Дух, културу, традицију, обичаје и све оно по чему је Шпанија препознатљива, али и скривене и мање познате дражи ове земље које само истанчана чула могу докучити открила је Весна Удицки Вучетић. Она је приредила… »