Извор: Вечерње новости/Свет архива вести 28.03.2019

Ердоган: Аја Софија биће опет џамија!

Вечерње новости 28.03.2019
Турски председник поновио своју претњу. Изјавио да се статус Аја Софије као музеја може променити једино уз њихово одобрење. ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган поновио је у четвртак своју најаву о трансформацији музеја… »

Малтешка морнарица преузела контролу над отетим теретним бродом, 4 имигранта оптужена за отмицу

Вечерње новости 28.03.2019
Малтешка морнарица саопштила је данас да је преузела контролу над теретним бродом који су мигранти отели у уторак увече у водама Либије. Малтешка морнарица саопштила је данас да је преузела контролу над теретним бродом који… »

Европски парламент забранио пластичне предмете за једнократну употребу

Вечерње новости 28.03.2019
Европски парламент одобрио је нови закон којим се забрањују пластични предмети за једнократну употребу као што су тањири, прибор за јело или сламке за пиће. Европски парламент одобрио је нови закон којим се забрањују… »

НАТО продужио мандат Столтенбергу за још две године

Вечерње новости 28.03.2019
НАТО је одлучио да свом генералном секретару Јенсу Столтенбергу продужи мандат за још две године, јавља ''Тас''. БРИСЕЛ - НАТО је одлучио да свом генералном секретару Јенсу Столтенбергу продужи мандат за још две године… »

Војни аташе Венецуеле поручио: Руски војници нису опасност

Вечерње новости 28.03.2019
Влада Венецуеле нема у плану да користи руске војнике у операцијама на својој територији, изјавио је данас војни аташе Венецуеле у Русији. Влада Венецуеле нема у плану да користи руске војнике у операцијама на својој територији… »

Пуцњава у Сијетлу, две особе убијене (Фото)

Вечерње новости 28.03.2019
Нападач, који је ухапшен, пуцао је у двојицу возача и аутобус, а потом изазвао судар у покушају да побегне украденим аутомобилом. Две особе су убијене, а још две тешко рањене у пуцњави у Сијетлу. Нападач, који је… »

Епидемија малих богиња: Ванредно стање у држави Њујорк (Фото)

Вечерње новости 28.03.2019
У једном округу америчке државе Њујорк проглашено је ванредно стање због једне од највећих епидемија малих богиња у последњих неколико деценија. У једном округу америчке државе Њујорк проглашено је ванредно стање због… »

Расуло у влади: Троје министара поднело оставке

Вечерње новости 27.03.2019
Француски председник Емануел Макрон изјавио је да је троје министара у влади поднело оставке, укључујући министра за европска питања Натали Лоазо. Француски председник Емануел Макрон изјавио је да је троје министара у влади… »

Погледајте: Ватра гута пословну зграду, људи искакали кроз прозоре, најмање 19 мртвих (видео/фото)

Вечерње новости 28.03.2019
Заробљени људи успаничено су махали с прозора и са крова зграде. Видео-снимак показивао је пет људи како излазе кроз прозор док око њих лете изгорели предмети. НЕШТО више од месец дана пошто је у великом пожару у… »

Џонсон: Премијеркин споразум је "мртав"

Вечерње новости 28.03.2019
Бивши британски министар спољних послова Борис Џонсон, који је водио кампању о изласку Велике Британије из Европске уније, изјавио је како је предлог споразума премијерке Терезе Меј "мртав" Бивши британски министар спољних… »