Извор: Вести онлине/Свет архива вести 28.03.2019

Камион улетео у масу, погинуло 18 особа

Вести онлине 28.03.2019
Најмање 18 особа је погинуло у саобраћајној несрећи у Гватемали када је камион улетео у масу људи на аутопуту, саопштиле су власти те земље. Још осамнаест лица је у критичном стању превезено у болнице, рекао је министар… »

Венецуела: Руски војници нису опасност

Вести онлине 28.03.2019
"Влада Венецуеле нема у плану да користи руске војнике у операцијама на својој територији", изјавио је данас војни аташе Венецуеле у Русији, пренео је Тасс. - Руски војници су стигли у Венецуелу како би разговарали о војној… »

Немачки град забранио аутомобиле са старијим дизел моторима

Вести онлине 28.03.2019
Забрана аутомобила са старијим дизел моторима у немачком граду Штутгарту која је уследила након прошлогодишње судске пресуде, ступиће на снагу 1. априла и односиће се на власнике аутомобила који живе у том граду… »

Израел ракетирао аеродром у Алепу, сиријска ПВО одбила напад (ВИДЕО)

Вести онлине 28.03.2019
Сиријска државна телевизија јавила је да је на северо-истоку провинције Алеп изведен ваздушни напад. Према наводима телевизије, противваздушна одбрана сиријске армије је одбила напад и оборила низ циљева. Телевизија је навела… »

Папа објаснио зашто је склањао руку од верника

Вести онлине 28.03.2019
Папа Фрања објаснио је зашто је упорно склањао руку од верника који су покушали да је пољубе, рекавши да није желео да шири бактерије. - То је једноставно питање хигијене - рекао је портпарол Ватикана Алесанђо Ðисоти… »

Хладна анализа из Кијева коју Украјинци не желе да чују

Вести онлине 28.03.2019
"О повратку Крима у окриље Украјине у наредних неколико месеци, као ни у наредних неколико година, не може се говорити", сматра украјински политиколог Николај Сунгуровски. Коментаришуц́и изјаву председника Украјине Петра… »

Француска у шоку: Овакву бруталност још нисмо видели

Вести онлине 28.03.2019
На француској атланској обали пронађено је од јануара рекордних 1.100 мртвих делфина који су вероватно жртве индустријског риболова, што је покренуло јавност у Француској да реагује, преноси Тањуг. Оно што је шокирало… »

Мјузикл на српском одушевио децу

Вести онлине 28.03.2019
У организацији бечког удружења Култсцене, у просторијама СКЦ "Стеван Мокрањац", гостовао је дечји хор Музичке школе "Исидор Бајић" из Новог Сада, "Бајићеви славуји". Малишани из Србије одушевили су вршњаке из Беча… »

За лекаре две представе

Вести онлине 28.03.2019
Удружење српских лекара и стоматолога и других медицинских стручњака је недавно у препуној сали хотела Цроњне Плаза у Цириху организовало две позоришне представе. Публика у којој су углавном били чланови удружења, њихове… »

Преко Срема до Шумадије

Вести онлине 28.03.2019
У Српској допунској школи у Бремену настављен је пројекат на тему "Градови Републике Србије и Републике Српске". Јесенас је представљен Ниш као родни град Ене Стругар и Саве Матејића, а овог месеца су представљени Стари… »