Свет архива вести 28.03.2019

Породици жене коју су полицајци убили додељено 9,8 милиона долара одштете

Блиц 28.03.2019
Породици жене коју су на Лонг бичу убила два локалних полицајца, порота је долелила 9,8 милиона долара одштете. Синоун Прим, 37, смртно је погођена 15. јануара 2017. након што је полицијска патрола позвана у то подручје јер… »

Нови напад аргентинске доге: Пас у Хрватској угризао дечака (15) за лице

Блиц 28.03.2019
У Хрватској се догодио нови напад аргентинске доге која је за лице угризла 15-годишњег дечака, пренео је портал еПодравина. Ни непуних недељу дана након што је у Репашу, месту на подручју Ђурдевца, такав пас угризао… »

На Криму уништена авио-бомба од 500 килограма

Блиц 28.03.2019
У мору на Криму уништена је авио-бомба од 500 килограма заостала из Другог светског рата, саопштено је из руског Министарства за ванредне ситуације. Бомбу су 250 метара од обале на дивљој плажи у насељу Орџоникидзе… »

Аеродром у Сингапуру најбољу на свету, у Европи минхенски

Нова економија 28.03.2019
Аеродром Чанги у Сингапуру најбољи је светски аеродром, док је минхенски најбоље рангиран аеродром у Европи, објавила је међународна агенција за рејтинг у ваздушном саобраћају Скитракс. У образложењу награде наводи се да… »

Стигла на 10 километара од обале: Северним морем плута нафтна мрља у правцу Ваденских острва

Блиц 28.03.2019
Холандска обалска стража и Управа за воду наставиле су јутрос чишћење нафтне мрље код обале острва Тексел у Северном мору. Нафтна мрља опажена је у среду ујутру на сателитским снимцима и у том тренутку налазила се на свега… »

У земљи где влада епидемија еболе, четвртина становништва верује да та болест не постоји

Блиц 28.03.2019
Више од четвртине анкетираних људи у деловима Конга који су захваћени еболом рекло је истраживачима да не верују да болест постоји. Око 36 одсто испитаника верује да је болест измишљена да би се дестабилизовала земља… »

Папа објаснио зашто је измицао руку да га верници не љубе у прстен: То је због вас, не због мене (видео)

Блиц 28.03.2019
Папа Фрања издао је саопштење о томе зашто је повукао руку испред верника који су желели да пољубе његов прстен, раније овог месеца. Како је изјавио портпарол Ватикана, Алесандро Гисоти, папа Фрања се током боравка у… »

Шарецов саветник Роман Кирн поднео оставку

Блиц 28.03.2019
Саветник за спољну политику премијера Марјана Шареца, Роман Кирн, данас је поднео оставку, због разлика у мишљењу са другим сарадницима. Из Шарецове канцеларије је саопштено да оставка није резултат њиховог неслагања… »

Овакве куће још нисте видели: Кад их је ЦИА снимила сателитом, мислила је да су нуклеарни силоси па послала тајног агента…

Блиц 28.03.2019
На југозападу Кине, широм провинције Фуђен и подручјима Гуангдонга и Ђангсија, раштркано је око 3.000 “тулуа”, односно земљаних кућа. Њих 46 нашло се 2008. на листи Светске баштине УНЕСКО, а од тога се три групе са… »

Дубравка Стојановић: Власт гура друштво у конфликт

Глас Америке 28.03.2019
БЕОГРАД — Власт у Србији гура друштво у конфликт тиме што одбија дијалог и прави паралелна удружења, изјавила је историчарка Дубравка Стојановић и оценила да је такво понашање власти изузетно ризично, да се… »