Извор: СЕЕбиз/Економија архива вести 31.03.2019

Радници Поште прекидају штрајк, Стефановић обећао испуњење две трећине захтева

СЕЕбиз 31.03.2019
БЕОГРАД - Запослени у Пошти обустављају штрајк након што им је, у разговору њихових представника с министром и потпредседником Владе Небојшом Стефановићем, обећано испуњење две трећине захтева. Њима неће за сада бити… »

Помор пчела у Поморављу због употребе пестицида

СЕЕбиз 31.03.2019
БЕОГРАД – Пчелари у Поморављу и овог пролећа суочавају се с помором пчела које су, како кажу, отроване због људског немара и несавесног прскања воћа пестицидама, а стручњаци подсећају да је законом забрањено… »

Свјетска тржишта: Нада у трговински договор САД-а и Кине потакнула инвеститоре

СЕЕбиз 31.03.2019
ЛОНДОН - На свјетским су бурзама цијене дионица прошлога тједна порасле, захваљујући нади улагача у трговински договор између САД-а и Кине, па је амерички С&П 500 индекс у цијелом протеклом кварталу забиљежио највећи… »

Еуропска комисија: Спасили смо 730.000 избјеглица у Медитерану од 2015.

СЕЕбиз 31.03.2019
СТРАСБОУРГ - Еуропска унија помогла је спасити готово 730.000 избјеглица у операцијама на Медитерану од 2015., према бројкама Еуропске комисије које преносе новине њемачке Функе Медиа групе у недјељу. Према писму Димитриса… »

Самарџић: Хрватска је прва станица Србије према еуропској цивилизацији

СЕЕбиз 01.04.2019
АНАЛИЗА - Након три мјесеца протести против власти Александра Вучића, а њега особно прије свега, ушли су у нову фазу упадом демонстраната у зграду државне телевизије. РТС не допушта приступ опозицијским посланицима и било… »

Клика влада Хрватском

СЕЕбиз 31.03.2019
КОМЕНТАР - Прича иде овако: има једна мала земља у којој је на папиру све лијепо записано. Устав штити људска права, приватно власништво и подузетничке слободе, а мноштво закона чини земљу налик Данској или Њемачкој… »

Аналитичари заговарају рад до 67. године, синдикати одговарају да плаше јавност

СЕЕбиз 31.03.2019
ЗАГРЕБ - Мјесец дана прије почетка прикупљања потписа за референдум против закона о одласку у старосну мировину са 67 година стручњаци за мировински сустав упозоравају да ће та синдикална иницијатива већ ионако ниске… »

Хрвати несретнији од својих сусједа

СЕЕбиз 31.03.2019
ЗАГРЕБ - На љествици 156 земаља, по индексу среће Хрватска заузима 75. мјесто, а боље је пласирана већина успоредивих земаља, од Чешке, која се већ уврстила међу 20 најсретнијих на свијету, до Србије и Црне Горе, објавио… »

Електронски уместо папирног рачуна у Теленору

СЕЕбиз 31.03.2019
БЕОГРАД - Папирни рачун није више потребан корисницима Теленора, јер своја плаћања могу извршити путем Мој Теленор апликације, једним кликом, без провизије, платном картицом чије податке могу сачувати за будућа плаћања… »

Ђикић: Ако се пресађивање направи што прије, Милине шансе су јако велике

СЕЕбиз 31.03.2019
ЗАГРЕБ - Иван Ђикић, угледни хрватски знанственик који ради на проналажењу лијека за рак, оптимистичан је око будућности мале Миле Рончевић. Милина обитељ је у телефонском контакту с њим. "Лијечници у болници у Ријеци… »