Mira Marković sahranjena danas u Požarevcu

Beta 20.04.2019

Udovica bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu.Urna sa njenim pepelom položena je ispod lipe u dvorištu porodične kuće gde je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održali opelo, a urna je spuštena u zemlju uz rusku pesmu Podmoskovske večeri.

"Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vođa, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu", rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske levice i njen bliski saradnik.

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je sahrani prisustvovala delegacija te partije koju su činili Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Vladan Zagrađanin i Đorđe Čabarkapa. Oni su po navodima SPS-a, položili venac koji je poslao predsednik partije Ivica Dačić.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Milošević koja živi u Crnoj Gori, rekao je da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.

(Beta, 04.20.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »