Архива вести 09.05.2019

Бесмртни пук: Шетња од Гробља ослободилаца Београда до Скупштине града

Блиц 09.05.2019
Обележžавање 9. маја, Дана победе над фашšизмом у Другом светском рату, настављено је сада већ традиционалном манифестацијом "Бесмртни пук". колона Окупљање је почело још пре 17 часова на Гробљу ослободилаца Београда… »

Чега има у вакууму - квантни експеримент открива шта се крије у празном простору

Б92 09.05.2019
У свету који можемо да видимо и осетимо је лако замислити вакуум, али у квантној физици су правила другачија. Чак и када у потпуности уклоните матерују, нешто увек остане. Али како се то нешто мери? Замислите да сте у уклетој… »

Милојевић: Тек ћемо постати свесни успеха против Ливерпула

Дневник 09.05.2019
БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да ће тек постати свесни колико велики успех је направио његов тим победом над Ливерпулом (2:0) у Лиги шампиона. Милојевић је, пред меч против Пролетера у… »

Лидери Еу 27 усвојили Декларацију наде и јединства: У наредних пет година ово ће бити приоритети за чланице

Блиц 09.05.2019
Лидери ЕУ 27 на самиту у Сибиу усвојили су Декларацију посвећену приоритетима ЕУ у наредних пет година и којом се чланице Уније обавезују на јединство, солидарност, заштиту европских вредности и грађана и јачу улогу Европе у… »

Ориги против Барселоне “купио” нови уговор

Вечерње новости 09.05.2019
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп је импресиониран напретком Оригија у последње време и зато инсистира да му се уговор, који истиче лета 2020, продужи уз боље финансијске услове. Белгијски фудбалер Дивок Ориги, јунак Ливерпула у… »

Грађански преокрет: Шандонг Линглонг нема процену утицаја на животну средину

Радио 021 09.05.2019
Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине навео је да тој институцији није поднет захтев за давање сагласности на студију о процени утицаја на животну средину, нити му је достављена таква студија кинеске… »

Нове иницијативе у Приштини

Дојче веле 09.05.2019
Приштина намерава да законски кажњава „порицање геноцида“ српског режима на Косову и иницира оснивање „међународног“ суда за Србију. Саговорници ДВ у Приштини кажу да то нема пуно смисла и да су мотиви политички… »

Ружић: И поред дигитализације, човек је и даље наш највећи капитал

Бета 09.05.2019
Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић оценио је данас, на прослави Дана матичара Србије, да је та професија&нбсп;део свих наших личних, животних и важних тренутака и да је највећи капитал и даље… »

Чувени кувар заустављен са 40 пирана у торби (фото)

Вечерње новости 09.05.2019
Царински службеници одвели су га у собу за испитивање прошле недеље када су открили замрзнуте, вакумски затворене пиране. Чувени јужноамерички кувар Виргилио Мартинес заустављен је на аеродрому у Лос Анђелесу са торбом у… »

Попусти за запослене: Стефановић уручио прве картице погодности запосленима у МУП-у (фото)

Курир 09.05.2019
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас првих 20 картица погодности запосленима у Министарству унутрашњих послова уз које ће моћи да остварују попусте од… »