Извор: Југмедиа/Региони архива вести 09.05.2019

Делегација из Републике Српске на обележавању Дана победе над фашизмом

Југмедиа 09.05.2019
Поводом обележавања 9. маја Дана победе над фашизмом, градоначелник Врања Слободан Миленковић приредио је данас пријем за делегацију борачке организације општине Брод из Републике Српске. “Дан победе над фашизмом је… »

Дан победе над фашизмом обележен у Спомен парку

Југмедиа 09.05.2019
Минутом ћутања и полагањем венаца у лесковачком Спомен парку, данас је обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату, који је однео око 50 милиона живота широм света. На данашњи дан пре 74. године, Немачка је… »

Бесмртни пук чувеном шетњом обележио Дан победе над фашизмом

Југмедиа 09.05.2019
На Дан победе над фашизмом, 9. маја, четврту годину заредом нишким улицама шетао је „Бесмртни пук“, а шетња је почела и завршила се, свечаним полагањем венаца на Споменик погинулим совјетским војницима испред Логора… »

Корисне информације за све грађане који желе да присуствују Војној паради

Југмедиа 09.05.2019
Војна парада, односно приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова Србије „Одбрана слободе“, одржаће се 10. маја са почетком у 11 часова у Булевару Николе Тесле у Нишу. „Моле се грађани који… »

Тренинг за превенцију и борбу против трговине људима

Југмедиа 09.05.2019
Локална мрежа за превенцију и борбу против трговине људима организује тренинг за руководства, стручне сараднике и заинтересоване професоре средњих и основних школа у Врању и Пчињском округу у петак 10. маја у Средњој… »

Измена режима саобраћаја због војне параде у Нишу

Југмедиа 09.05.2019
Из ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш обавештавају грађане да ће да ће сутра доћи до привремене измене режима саобраћаја поводом Дана победе, односно, одржавања војне параде „Одбрана слободе“ у овом граду. „Како би… »

Откривен осумњичени за наручивање паљења девет камиона породичне фирме

Југмедиа 09.05.2019
Досадашња истрага о паљењу имовине врањског грађевинског предузећа „5 Д“ довела је до имена Милоша Миловановића (31), званог Главча, а како Блиц ексклузивно сазнаје, истражни органи трагају за Миловановићем, за… »

Кривична пријава против седамнаестогодишњака

Југмедиа 09.05.2019
Због сумње да је извршио два разбојништва и три тешке крађе, против седамнаестогодишњака из Алексинца поднета је кривична пријава. Сумња се је он, у децембру прошле године и у фебруару ове године, у Алексинцу из пекаре и… »

Лесковац једини град који добија новац за санацију депоније

Југмедиа 09.05.2019
Министарство заштите животне средине објавило је списак од 14 општина којима ће бити припремљени пројекти санације и ремедијације постојећих несанитарних градских или општинских депонија. У односу на прелиминарни списак без… »

Дванаестогодишњи Павле државни првак у шаху

Југмедиа 09.05.2019
Нишки шахиста Павле Ћирић са својих 12 година већ је небројано пута постизао врхунске резултате на великим такмичењима, како домаћим, тако и међународним, а овога пута на државном кадетском првенству у Крагујевцу у… »