Jovanović osudio Vesićeve kritike lista Danas zbog teksta o zabrani plastičnih kesa

Beta 14.08.2019

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović osudio je danas napad zamenika gradonačelnika Gorana Vesića na list "Danas" i ponovio da je Vesić dva puta predložio istu odluku o zabrani plastičnih kesa, čime je "pokazao da je šarlatan koji nema kapacitet da vodi grad"."Najoštrije osuđujem napad zamenika gradonačelnika Gorana Vesića na dnevni list 'Danas' i njegovog glavnog urednika Dragoljuba Petrovića. Vesić je na svom Fejsbuk nalogu okvalifikovao taj list kao maliciozan i površan, jer mu se nije svideo tekst 'Skupština zabranila plastične kese još prošlog septembra'", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je istakao da je u tom tekstu "jasno ukazano na apsurdnost" Vesićeve najave da će odluka o zabrani plastičnih kesa biti doneta tek na predstojećoj sednici Skupštine Beograda.

"Mene je zbog citata u tom tekstu nazvao 'glupim'. Takav način obraćanja svakako ne priliči gradskom funkcioneru i uvek više govori o onome ko je to izrekao nego o onome koga je hteo da uvredi. Neka to služi na čast Vesiću i Srpskoj naprednoj stranci, koju predstavlja", naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je, međutim, mnogo veći problem Vesićev napad na slobodno i profesionalno novinarstvo, a najveći problem je njegova nekompetentnost i šarlatanstvo u vođenju grada.

"Želim još jednom da potvrdim da su navodi u tekstu 'Danasa' tačni, odnosno da je Skupština Beograda već donela odluku o zabrani plastičnih kesa 25. septembra 2018. godine. Vesićevi navodi u objavi na Fejsbuku da je taj akt bio 'deklarativnog karaktera' su potpuno neistiniti. Skupština je donela odluku, a ne deklaraciju, koja jasno propisuje u članu 3: 'Trgovci su dužni da izbace iz upotrebe plastične kese'", naveo je Jovanović.

Jovanović je ukazao na Vesićevu tvrdnju da "nema odluke bez kaznenih odredbi", i objasnio da se, međutim, u članu 8. Odluke iz septembra prošle godine vrlo precizno navode kaznene odrede.

"U pitanju je, dakle, gradska Odluka, obavezujuća, sa predviđenim kaznenim merama i rokom stupanja na snagu. Predlagač Odluke je Gradsko veće, u kojem gospodin Vesić vedri i oblači", naveo je Jovanović, i upitao Vesića "ko je ovde glup".

"Da li je moguće da neko ko formalno predlaže odluke gradskoj skupštini ne zna šta je predložio i šta je skupština usvojila? Da li je normalno da neko sa toliko malo znanja i dužine memorije obavlja najviše funkcije u našoj prestonici", upitao je Jovanović.

Jovanović je upitao i da li je moralno da neko ko je uhvaćen u gruboj grešci vređa dnevni list koji je sve tačno opisao, kao i šefa najveće odborničke grupe koji samo radi svoj posao i ukazuje na nekompetentnost zamenika gradonačelnika.

"Moguće je da je zamenika gradonačelnika uzrujalo što sam ga tim povodom nazvao i šarlatanom. Posle njegovog amaterskog demantija, mogu samo da potvrdim da reč 'šarlatan' zaista najbolje opisuje njegov lik i delo", naveo je Jovanović.

(Beta, 08.14.2019)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »