Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Vesića zbog turskih autobusa

Beta 12.09.2019

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović danas je podneo krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića zbog krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

"Vesić i Vasiljević su odbijanjem da turske BMC autobuse pošalju na vanredni tehnički pregled, uprkos seriji neobjašnjenih incidenata, izložili Beograđane nepotrebnoj neizvesnosti i riziku", rekao je Jovanović novinarima ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, gde je predao krivičnu prijavu.

Jovanović je istakao da bi oko bezbednosti građana i normalnog javnog prevoza trebalo da postoji saglasnost vlasti i opozicije, ali da su gradski funkcioneri na čelu sa Vesićem "toliko ogrezli u korupciju, mržnju i bahatost", da čak i u ovoj stvari ne žele da urade najnormalniju i najprirodniju stvar - provere autobuse koji "vrlo izgledno imaju određene tehničke probleme".

"Time stavljaju lične interese i kaprice iznad bezbednosti Beograđana, što ih čini počiniocima krivičnog dela i nedostojnim za bilo kakve javne funkcije", naveo je Jovanović.

"Bojim se da iza svega stoji strah Vesića da će potencijalno utvrđivanje sistemskog problema u BMC autobusima otvoriti dalje pitanje spornog tendera na kome su nabavljeni, kao i širu raspravu o katastrofalnom stanju u koje je doveo GSP", rekao je Jovanović.

(Beta, 09.12.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »