Ljajić: Vrnjačka banja i ove godine najposećenija

Beta 15.10.2019

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se model razvoja Vrnjačke banje kao destinacije u kojoj su privatna ulaganja ispratila investicije države, pokazao najuspešnijim i naveo da je ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara za unapređenje turističke infrastrukture u banji.

Prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, Ljajić je rekao da je Vrnjačka banja jedna od retkih lokalnih samouprava sa kojom nema problema oko rokova realizacije projekata i najavio da će početkom sledeće godine krenuti sa realizacijom novih projekata na Goču.

"Naša ideja je da spojimo ono što Goč ima kao prirodne lepote, sa onim što banja već poseduje i siguran sam da će ta kombinacija itekako dati rezultate, kao što je ovde rezultate dala sinergija između privatnog i javnog ulaganja", naveo je Ljajić.

Govoreći o ulaganjima privatnog sektora, on je istakao da su u 2014. godini u Vrnjačkoj banji poslovala svega dva hotela od ukupno 12 koje je banja nekada imala jer su svi ostali bili u postupku stečaja ili privatizaciji.

Ministar je dodao da danas na ovoj destinaciji posluje osam hotela visoke kategorije, pri čemu su još dva u postupku kategorizacije, a u prvoj polovini sledeće godine će biti otvorena još tri nova hotela.

"Banja postaje biser banjskog turizma u Srbiji, i ove godine je najposećenija banja po broju noćenja i druga najposećenija destinacija u Srbiji posle Beograda", rekao je ministar.

Najavljen početak redovnih letova sa aerodroma Morava kod Кraljeva kao i izgradnja Moravskog koridora će, prema Ljajićevim rečima, dodatno ubrzati razvoj Vrnjačke banje jer će ovu destinaciju učiniti znatno dostupnijom.

Ljajić je istakao da je jedina garancija za uspeh ako privatni sektor prati investicije države i da u tom smislu model razvoja Vrnjačke banje kao destinacije mora da se primeni i na neka druga banjska mesta u Srbiji.

(Beta, 10.15.2019)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »