Ђорђевић посетио Центар за смештај страних малолетних лица без пратње родитеља

Бета пре 30 дана

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је данас уручењу донације невладине организације "Бордер фри" Центру за смештај малолетних лица без пратње родитеља или старатеља у Београду, саопштило је то Министарство.

Он је том приликом, како се наводи, рекао да је "Бордер фри" том донацијом ову установу учинио богатијом и помогао унапређењу услова живота.

"Драго ми је што у нашој земљи постоје друштвено - одговорни људи и невладине организација попут ове. Наша обавеза и дужност је да услови где бораве деца, без обзира чија су и одакле долазе, буду на највишем могућем нивоу", рекао је Ђорђевић.

Додао је да ће Влада Србије и ресорно министарство предузимати све мере како би се о деци бринули на најбољи могући начин.

Ђорђевић је позвао све који могу да помогну да то учине и истакао да је у разговору са децом, видео да су они задовољни условима у којима бораве, као и да су неки од њих затражили азил.

Генерална директорка организације "Бордер фри" Вања Црнојевић казала је да та организација у Србији ради од 2015. године и да су веома задовољни досадашњом сарадњом са тим Министарством.

"Драго нам је што можемо да помогнемо онима којима је помоћ неопходна", рекла је Црнојевић и позвала све оне који желе да се укључе у ове хуманитарне акције да то и учине.

(Бета, 10.18.2019)

Повезане вести »

Друштво, најновије вести »