Košarkaši Partizana pobedili FMP

Beta 02.11.2019

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu FMP sa 90:85 (19:20, 21:20, 26:19, 24:26), u utakmici petog kola ABA lige i naneli mu prvi poraz u regionalnom takmičenju.

Crno-bele je predvodio Rašon Tomas sa 23 poena, pet skokova i dve asistencije, Nemanja Gordić postigao je 15 poena uz pet asistencija, a Ognjen Jaramaz 10 poena. Žanis Pejners dodao je devet poena, Rade Zagorac osam poena uz sedam skokova, a osam poena postigao je i Nikola Janković.

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Aleksa Radanov sa 18 poena, Duop Rit postigao je 14, Stefan Đorđević 12 poena, a Okben Ulubaj 11 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Crno-beli su poenima Zagorca na početku meča poveli sa 4:0, ali je FMP odgovorio sa tri vezane "trojke" Rita, Radanova i Ulubaja. Ekipa iz Železnika je održavala prednost sve do poslednja dva minuta prve četvrtine kada je Mozli "zakucavanjem" doneo Partizanu prednost - 16:15.

Na prvi odmor se otišlo rezultatom 19:20, da bi u drugoj četvrtini bila viđena rezultatska klackalica, pa je na poluvremenu na semaforu pisalo 40:40.

FMP je do poslednja dva minuta treće deonice imao prednost, do pet poena, ali je Partizan poenima Pejdža, Jaramza i Birčevića prvo izjednačio (59:59), a nakon sjajne blokade Mozlija i njegovih poena sa linije za slobodna bacanja i poveo.

Ekipa iz Železnika se u tim momentima mučila sa linije za slobodna bacanja, a Partizan je "trojkom" Birčevića i zakucavanjem Jaramaza na poslednji odmor otišao sa plus sedam (66:59), što je bila i najveća prednost crno-belih od početka utakmice.

Izabranici Andree Trinkijerija su početkom poslednje četvrtine imali i osam poena prednosti (71:63), ali je usledilo nekoliko neorganizovanih napada što je FMP kaznio i prišao na 73:71. I pored pada koncentracije i naleta FMP-a, Partizan je uspeo da sačuva vođstvo do kraja meča i da upiše treću pobedu u regionalnom šampionatu.

Meč u nekadašnjem Pioniru je odigran pred oko 5.000 navijača, a pre početka utakmice održan je minut ćutanja povodom smrti potpredsednika ABA lige Predraga Milojevića i nekadašnjeg generalnog sekretara Partizana Tomislava Šataru, kao i za ubijenog navijača Partizana Ljubomira Markovića.

Posle pet kola FMP je prvi na tabeli sa četiri pobede i porazom, a Partizan je peti sa tri pobede i dva poraza.

(Beta, 11.02.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »