Јанко Веселиновић: Партнерство СНС-а и ХДЗ-а у слуђивању народа

Бета пре 2 дана

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио је данас да је најновије заоштравање националистичке реторике представника централне власти у Хрватској и Србији "добро испробана метода подизања тензија пред наступајуће изборе".

"Ослобађање од одговорности лица која су разбијала ћириличне табле у Вуковару, профашистичка реторика и гестови градоначелника Вуковара, члана ХДЗ-а (Хрватске демократске заједнице), налазе на адекватне одговоре режима у Србији кроз постављање спорних обележја и друге манифестације чиме се грађани одвраћају од свакодневних животних тема", навео је Веселиновић у саопштењу.

Према његовим речима, председници Србије и Хрватске, Александар Вучић и Колинда Грабар Китаровић нису донели никакве помаке у решењу спорних питања између две државе и два народа, већ су кроз неколико сусрета "показали сав аматеризам у решавању тако важних питања".

"Својим свакодневним чињењем вуку оба народа у мржњу и заједничко пропадање", рекао је Веселиновић и оценио да је "све то договорено".

Веселиновић је рекао да је националистичка реторика председника две земље само "изборни маневар да осиромашене грађане одврате од тема као што су пропадање државе, укидање институција и демократије".

(Бета, 11.09.2019)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Политика, најновије вести »