Zoran Đorđević se pred posetu Tel Avivu sastao sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam

Beta 14.11.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Кam o unapređivanju saradnje dve zemlje u oblastima koje su u nadležnosti tog ministarstva kao i o njegovoj predstojećoj poseti Tel Avivu, saopštila je press služba Ministarstva za rad.

Đorđević se zahvalio na pozivu gradonačelnika Tel Aviva da poseti taj grad i da time doprinese učvršćivanju bilateralnih odnosa dve zemlje.

"Zadovoljstvo mi je što ću tokom boravka u Tel Avivu imati prilike da se sastanem sa predstavnicima ministarstava koji se bave pitanjima socijalne zaštite, rada i boračkih prava i sa njima razmenim iskustva koja će, verujem, doprineti nekim novim idejama i još boljim rezultatima. Smatram da će i razgovori sa privatnim kompanijama i nevladinim organizacijama otvoriti nove mogućnosti dalje saradnje i sprovođenja zajedničkih aktivnosti i projekata, naročito u oblasti unapređivanja položaja osoba sa invaliditetom i smanjenja ekonomskih migracija", istakao je ministar.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Кam predstavila je ministru Đorđeviću plan predstojeće posete i naglasila njen značaj za nastavak dosadašnjih uspešnih zajedničkih poduhvata kao i za otvaranje novih poglavlja u odnosima Srbije i Izraela.

Ona je predložila i zajedničke aktivnosti u budućem periodu koje se odnose na borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

(Beta, 11.14.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »