Vladimir Vrbaški demantovao SzS o Gakovu, nagovestio krivičnu prijavu

Beta 29.11.2019

Vladimir Vrbaški je danas dostavio tekst Novinskoj agenciji Beta u kojem nagoveštava krivičnu prijavu demantujući saopštenje Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini od četvrtka u kojem SzS pitao "Da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane?".Vrbaški piše da "pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da je pomenuti članak i navodi u njemu, a u vezi sa mnom apsolutna neistina".

"Gakovo nije u mom posedu od 2016. godine. Kako se već više od decenije bavim poljoprivredom, i jedan sam od najuspešnijih biznismena na tom polju, provokacije ovakvog tipa ne mogu da naruše ni moj ugled ni moje poslovanje jer su svi moji saradnici navikli da u firmama koje su u mom vlasništvu dobiju proveren, kvalitetan proizvod, a ne maglu i priče na kojima su se bogatili i sada se bogate razni pripadnici gore pomenutog saveza", piše u demantiju.

"Ovom prilikom bih pozvao da neko javno imenom i prezimenom stane iza ovih izjava kako bih mogao da protiv istih podnesem krivičnu prijavu. Vas kao medije i kreatore javnog mnjenja bih zamolio da ubuduće proverite informacije pre nego što iste objavite, jer pre svega istina treba da bude predstavljena vašim čitaocima", zaključio je Vladimir Vrbaški.

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini je u četvrtak saopštio da traži od tužilaštva i policije da hitno provere indicije koje ukazuju da, kako piše SzS, "Vojvodina postaje baza za proizvodnju i prodaju narkotika od strane kriminalnih klanova bliskih vrhu državne vlasti".

SzS je u saopštenju naveo da na to ukazuje "najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove" i da je pre Stare Pazove nađeno "slično poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke".

"Sve to u vlasništvu izvesnog Vladimira Vrbaškog iz Vrbasa, bliskog vrhu Srpske napredne stranke (SNS). Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalnog rukovodstvo SNS-a", pisalo je u saopštenju SzS od četvrtka, uz ukazivanje da su to "proverene i dokazane činjenice".

(Beta, 11.29.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »