BBC vesti na srpskom

Најава штрајка контролора летења: Колико је безбедно небо над Србијом

Синдикат саобраћајних пилота подржао је контролоре летења који су најавили могућност штрајка незадовољни условима рада и тврде да желе да промене постојећи систем.

BBC News 06.12.2019  |  Немања Митровић - Новинар сар
Avion Er Srbije na pisti
Гетти Имагес/НурПхото
Детаљ са аеродрома Никола Тесла у Београду

Најава из синдиката контроле летења да ће запослени ступити у штрајк због лоших услова рада и подршка која је стигла од саобраћајних пилота отворила је питање безбедности ваздушног саобраћаја на небу Србије и Црне Горе.

Из синдиката траже и регулисање правилника који би спречио сукоб интереса и негативну селекцију приликом избора кадрова.

Из Контроле летења Србије и Црне Горе (СМАТСА) демантовали су тврдње синдиката и навели да се ваздушни саобраћај у надлежности ове организације одвија „безбедно и неометано&qуот; и у складу са законом. Они су изјаве из синдиката описали као „злонамерно узбуњивање јавности&qуот;.

За сада овај спор не утиче на путнике, али би то могло да се промени, а сличне ситуације често се дешавају и у другим земљама широм света.

Шта кажу синдикалци?

Милош Николић, председник Синдиката контроле летења каже за ББЦ на српском да је радна сатница контролора иста током сезоне, од априла до почетка децембра, али и ван ње.

„Стандардне оперативне процедуре налажу три дана рада уз два дана паузе недељно, док је у нашем случају неретко четири дана рада уз два дана паузе. Ово важи и ван сезоне, када по правилу нема толико посла и када контролорима летења треба обезбедити више времена за одмор&qуот;, каже Николић.

Он додаје да запослени траже да им се обезбеди слееп даи - засебан дан након ноћне смене предвиђен за спавање који неће бити у склопу регуларна два нерадна дана као што је тренутно случај.

И Самостални синдикат саобраћајних пилота Србије позвао је СМАТСА и све надлежне институције да омогуће да контролори летења обављају посао на квалитетан и законом прописан начин, преноси Бета.

У супротном би, према тврдњама из овог синдиката, могла да буде угрожена безбедност ваздушног саобраћаја у Србији и Црној Гори.

Avion na aerodromu "Nikola Tesla"
Гетти Имагес
Авион на аеродрому Никола Тесла

У оквиру осмочасовног радног времена, контролори летења на свака два сата рада имају сат времена паузе.

„Тих сат времена паузе проводимо у посебним собама у којима услови нису задовољавајући и нису као што имају наше колеге у Европи. Имамо две собе, са два телевизора и четири кревета од којих су два на спрату, а Сони плејстејшн смо сами обезбедили&qуот;, објашњава Николић.

У саопштењу Синдиката контроле летења стоји и да не постоје правилници који се тичу сукоба интереса, као ни конкурси за оперативне позиције што може довести до негативне селекције кадрова.

„Конкурси су интерни и у позиву као прва ставка стоји да начелник или директор сектора могу да дају сопствени предлог најбољег, док су тек на трећем месту услови и позив осталима&qуот;.

Како Николић наводи, за контролоре летења је главни проблем што систем функционише на исти начин, како каже, већ десет година.

„Ми немамо проблем са руководством, већ желимо да променимо систем, како би превентивно деловали пре него што буде касно&qуот;, каже он.

На сајту Синдиката контролора летења објављена су и званична писма подршке колега из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Словеније.

Каква је реакција надлежних?

У саопштењу СМАТСА се наводи да ова организација ради у складу са Законом о ваздушном саобраћају и међународним стандардима, као и да се ваздушни саобраћај одвија безбедно.

Додаје се да није било прекида у пружању услуга корисницима и осуђује „непрецизно и злонамерно узбуњивање јавности дела синдиката&qуот;

Они тврде да „велика већина чланова синдиката&qуот; није упозната са саопштењем које је послато у њихово име, као и да се многи не би сложили с изнетим констатацијама у вези са безбедношћу ваздушног саобраћаја, као и начином узбуњивања јавности.

„Случајно или не, (саопштење синдиката је послато) неколико дана пред почетак преговора о новом колективном уговору са оба репрезентативна синдиката&qуот;, каже се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је менаџмент позвао синдикате да образују одбор за преговоре који чине представници репрезентативних синдикалних организација.

Širom evropskog kontinenta štrajkovi kontrolora letenja su relativno učestala pojava
ББЦ
Широм европског континента штрајкови контролора летења су релативно учестала појава

Ко контролише небо над Србијом и Црном Гором?

Контролу летења у ваздушном простору Србије и Црне Горе обавља СМАТСА, предузеће основано 2003. године одлуком Скупштине СЦГ.

Након потписивања Споразума о сарадњи у области ваздушног саобраћаја закљученог између Србије и Црне Горе у фебруару 2012. године, владе две државе су закључиле уговор, којим је потврђен континуитет пружања услуга у ваздушном простору.


Како је у Европи?

Широм европског континента протести и штрајкови контролора летења су релативно честа појава.

У Француској је тренутно на снази масовни штрајк синдиката због најављене реформе пензионог система, коме су се прикључили и контролори летења.

Крајем новембра је у Италији дошло до четворочасовног штрајк упозорења контролора лета , а исти начин исказивања незадовољства употребиле су и њихове мађарске колеге у априлу.

Косовски контролори су на једна дан штрајковали у фебруару због укључивања у систем Закона о платама чиме су им смањени коефицијенти и плате.


Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на ббцнасрпском@ббц.цо.ук

(ББЦ Невс, 12.06.2019)

BBC News

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Наука & Технологија, најновије вести »