Lideri SzS: Vučić i Popović Ivković namerno obmanjuju javnost kako bi prikrili aferu Jovanjica

Beta 11.12.2019

Lideri Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas i Boško Obradović optužili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sekretara MUP-a Biljanu Popović Ivković da su izjavama u kojima su ih označili kao ljude "bliske" narko-dilerima, "namerno obmanuli javnost kako bi prikrili Jovanjicu, Krušik i druge afere".

Oni su u zajedničkoj izjavi ocenili da su ih Vučić i Biljana Popović Ivković povezali sa narko-dilerima "u jeku slučaja 'Jovanjica' u kome je otkriveno da se na plantažama, koje su povezane sa samim vrhom SNS-a umesto paradajza uzgaja marihuana, i u jeku slučaja 'Krušik' u kome je otkriveno da su Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici upleteni u korupciju i kriminal oko trgovine oružjem".

"Gde i kako možemo nas dvojica da saopštimo građanima Srbije da i državna sekretarka MUP-a i Aleksandar Vučić namerno obmanjuju javnost, da nas namerno svrstavaju u narko - mafiju, i da oboje znaju da to nije istina? Treba li jedan od nas dvojice da obaveštava javnost da mu neki uhapšeni kriminalac nije kum, a drugi da saopštava da nema ženu, pa samim tim ni šuraka? Treba li da obaveštavamo javnost o bivšim partnerkama i njihovim porodicama", upitali su Đilas i Obradović a preneo Savez za Srbiju.

Lideri SzS su ironično ocenili da je to "izuzetan pomak u unapređenju izbornih uslova i napredak u razvijanju demokratije u Srbiji".

"Oni znaju sa kojim ciljem to rade. Mi takođe znamo naš cilj. Da oslobodimo zarobljenu Srbiju. Prvi korak u borbi za slobodnu Srbiju su slobodni i fer izbori. Od te borbe nećemo odustati bez obzira na sve što nam režim svakoga dana priređuje", naveli su Đilas i Obradović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je bio u šoku kad se pojavila "fotografija Đilasa sa istaknutim narko dilerom".

"Nije reč o narkomanu, imaju oni mnogo narkomana, ima ih svuda naravno, nije to sporno, oni ih imaju u rukovodstvima svojih partija i na čelu svojih partija", rekao je Vučić, navodeći da za to ima dokaze.

Prema njegovim rečima, opozicija napada Gorana Papića iz MUP-a Srbije, jer je "hapsio tog narko dilera i razbio staklo da ga izvuče iz kola, kada je kod njega nađena droga".

(Beta, 12.11.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »