Naslovne strane za subotu, 18. januar 2020. godine

Beta 18.01.2020

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 18. januar najviše pišu o zagađenju vazduha i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

ALO  -  List piše o obustavi postupka protiv Filipa Koraća, koga je predsednik Srbije optužio da je na čelu narko-mafije: "Korać u Beogradu, Vučić u opasnosti?"

BLIC  -  Predsednik Srbije je jedan sat pričao s premijerkom i njenim saradnicima: "Vučić najavio ministrima čistku u Vladi". Evropska energetska zajednica upozorava: "Srbiji smo dali dva meseca da sprovede mere protiv zagađenja". Otac Ilarion kaže za Blic da su litije u Crnoj Gori borba za dostojanstvo "Izloženi smo toksičnom uticaju neukusa".

VEČERNJE NOVOSTI  -  List donosi analizu ministra finansija Siniše Malog: "Đilasov plan nas vraća ka bankrotu". Milorad Dodik u Beogradu kategoričan: "Dirnu li Dejton, Srpska odlazi".

DANAS  -  Država Srbija se još pre tri godine obavezala na smanjenje emisije štetnih gasova, ali ništa nije urađeno: "Pogušiće nas otrovi iz Obrenovca i Kostolca". Pripadnici levice s prostora Jugoslavije uputili apel povodom stanja u Crnoj Gori: "Ni Milo ni SPC, nego socjalna borba". Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da ju je vlast i do sada optuživala da laže, a ispostavilo se ;da govori istinu: "Ne povlačim se iz javnosti".

INFORMER  -  Pod naslovom "Konačno ćemo lakše da dišemo", list navodi da je najavljena košava, koja će smanjiti zagađenje vazduha.

KURIR  -  List piše o najavi predsednika Srbije "Izbori 19. ili 26. aprila". "Trivan odmaglio", list piše o ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu koji "beži od javnosti".

POLITIKA  -  Događaji u Crnoj Gori, Makedoniji i SAD stavili pred SPC ozbiljna pitanja: "Tri fronta protiv SPC", smatra list. Genetičar Miodrag Stojković u intervjuu kaže: " 'Bela kuga' i odlazak mladih katastrofalni su po Srbiju". List piše i da "Evropska energetska zajednica pokreće spor protiv naše zemlje".

SRPSKI TELEGRAF  -  Intervju sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem: "Đilas ne može da me uceni".

(Beta, 01.18.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »