Šestoro srpskih tenisera u sredu na Australijan openu

Beta 21.01.2020

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, mečeve će igrati i šestoro srpskih tenisera.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni su zbog kiše koja je padala tokom prvog dana pomerili nekoliko desetina mečeva za drugi, odnosno treći dan.

Nina Stojanović danas je trebalo da igra u prvom kolu protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, ali će taj meč biti odigran u sredu i prvi je na programu terena broj 15 na kome takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Branilac titule Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Japanca Tacume Ita. Taj meč je treći na programu dnevnog programa "Rod Lejver" arene.

Na tom terenu poslednji meč dana igraće Filip Krajinović i Švajcarac Rodžer Federer. Taj meč drugog kola počeće najverovatnije oko 11 časova. Noćni deo programa počinje u 9.00, kada igraju Amerikanka Serena Vilijams i Tamara Zidanšek iz Slovenije.

Na terenu broj tri poslednji meč igraće Dušan Lajović i domaći teniser Mark Polmans, u drugom kolu turnira.

Miomir Kecmanović i Norvežanin Kasper Rud igraće u prvom kolu dubla protiv osmih nosilaca južnoafričko-austrijskog para Ravena Klasena i Olivera Maraha. Taj meč je poslednji na programu terena broj 11.

U prvom kolu dubla igra i Laslo Đere zajedno sa Italijanom Markom Čekinatom. Njihovi protivnici biće hrvatsko-holandski par peti nosioci Nikola Mektić i Vesli Kolhof. Meč je poslednji na programu terena broj 14.

U sredu igraju i prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti protiv Polone Hercog iz Slovenije, Naomi Osaka iz Japana protiv Sajsaj Dženg iz Kine, dok Dankinja Karolina Voznijacki igra protiv Ukrajinke Dajane Jastremske.

(Beta, 01.21.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »