Donacija kompanije Marbo produkt i Fonda B92 Kliničkom centru Srbije

Beta 22.05.2020

Kompanija Marbo produkt, deo multinacionalne kompanije PepsiCo, u saradnji sa Fondom B92 i Srpskim filantropskim forumom, obezbedila je 92.032 evra za podršku Kliničkom centru Srbije, saopšteno je danas.

Tom donacijom je za Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kupljeno je i danas isporučeno sanitetsko vozilo u vrednosti od 39.432 evra.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović je zahvalio donatorima i istakao da je srećan što društvo, građani i društveno odgovorne kompanije prepoznaju značaj i ulogu zdravstvenih radnika, medicinskih sestara, tehničara i lekara, i doniraju opremu i sredstva.

Od ukupnog iznosa koji Marbo produkt donira kroz humanitarnu akciju Fonda B92, izdvojeno je 13.000 evra za kupovinu reanimacionog stola koji je namenjen Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Srbije, a 39.600 evra biće iskorišćeno za opremanje intenzivne nege Klinike za kardiohirurgiji KC Srbije.

Za kompletno opremanje tog odeljenja neophodno je oko 200.000 evra, te je Fond B92 apelovao na sve koji su u mogućnosti da slede primer kompanije Marbo produkt i priključe se akciji.

Predsednik UO Fonda B92 i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić je rekao da veruje da "donatori neće posustati u ovom drugom talasu solidarnosti sa svima koji su ugroženi, od osoba sa posebnim potrebama, siromašnima, osobama sa invaliditetom, starima".

(Beta, 05.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »