Plesao uz trubače i pevao boj se bije, bije...: Kako su Novosti, ekskluzivno drugovale sa velikim fudbalskim magom u Beogradu 2005.

Večernje novosti 29.11.2020  |  Jovan Sekulić
Plesao uz trubače i pevao boj se bije, bije...: Kako su Novosti, ekskluzivno drugovale sa velikim fudbalskim magom u Beogradu…

KARIJERA satkana od radosti, tuge i bola. Dijego Armando Maradona otišao je kao što je živeo, brzo i iznenada. O magiji Argentinca priča se i piše naveliko i naširoko, a ovo neće biti priča o njegovom fudbalskom umeću, jer to i ptice na grani znaju, zato ćemo pokušati da ga opišemo iz drugog ugla.

Onako kako sam ga upoznao i video, tokom nezaboravnih susreta. Prvo u Rimu decembra 2000. godine, kada je "Gazeta delo sport" slavila 100 godina i birao se najbolji fudbaler veka i pronađeno solomonsko rešenje: Pele je bio izabran za najboljeg po glasovima FIFA magazina i specijalne komisije svetske "kuće fudbala", a Maradona nakon glasanja na internetu. - Ja sam najbolji, to i Pele zna, samo što ne zna da prihvati poraz. Za mene je glasao narod, a ne grupa ljudi!

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »