Балкан

Милачић: Мило, хвала ти, због тебе су Црногорци опет најбољи Срби

Спутник пре 11 сати
Председник Праве Црне Горе Марко Милачић упутио је поруку председнику Црне Горе Милу Ђукановићу. Милачић у поруци подсећа на време од 1918, па преко комунизма, када је, како каже, гушено православље. Деведесетих година… »

У Националном парку Крка од 2021. нема купања

РТС пре 12 сати
Управа Националног парка Крка представила је нови правилник, према којем се купање, од 1. јануара следеће године, забрањује на готово целом подручју парка. На тај начин се се очувати природу, али и смањити страдање… »

Суд прогласио незаконитом обуставу рада Зеницатранса

Слободна Европа пре 24 сата
Штрајк радника Јавног комуналног предузећа (ЈКП) "Зеницатранса-превоз путника“ је незаконит, наведено је у неправоснажној пресуди Опћинског суда у Зеници, која је донесена у понедјељак. "Пресудом је потврђено да је штрајк… »

Влада ЦГ: Нико Иринеја неће спречити да дође на било коју светковину

Мондо пре 1 сат
Поводом најаве да ће српски патријарх Иринеј посетити Пљевља на Савин дан, 27. јануара, црногорска Влада је саопштила да му нико неће спречавати да дође на било коју светковину коју организује Српска православна црква у… »

Ђукановић је отпадник од свог народа, црногорску нацију су створили комунисти да би сломили кичму Србима: Владика Атанасије…

Вечерње новости пре 9 сати
Владика Атанасије је поручио Ђукановићу да прво научи историју, да се смири и врати своме пореклу. Умировљени владика је у свом обраћању путем Радија „Светигора“ објаснио да Србија 1918. није могла да узме храмове… »

Адвокат СПЦ: Тврдње Ðукановића далеко од законских одредби

Вести онлине пре 13 сати
Пуномоћник Синода Српске православне цркве (СПЦ) и Патријаршије адвокат Миња Николић сматра да су аргументи председника Црне Горе Мила Ðукановића поводом доношења Закона о слободи вероисповести, спорног за СПЦ, несагласне… »

Папа ће бити врховни поглавар Црногорске православне цркве

Ало пре 11 сати
Канонско признање обавило би се, наводно, преко унијатизације - ЦПЦ би задржала „источни обред”, али би за поглавара имала папу, наводи ИФИМЕС. Из Кабинета председника Црне Горе одбили да коментаришу анализу, преносе… »

Пилсел: Ђукановић Законом игра на карту националних сукоба

Спутник пре 13 сати
Познати хрватски новинар, теолог и публициста Драго Пилсел поручује да Закон о слободи вероисповести у Црној Гори има дискриминаторски карактер, да је неуставан и нарушава појединачна и колективна права, као и да његовим… »

Сведок открио Дудаковићева зверства над српским војницима: Мртве су товарили у камион као балване

Телеграф пре 4 сата
"Сахрањивани" су у заједничку гробницу, осам младића на вечни починак отишли у униформама Војске Републике Српске. У наставку суђења бившем генералу и команданту 5. корпуса Армије БиХ Атифу Дудаковићу и још 15… »

Митрополит Мираш питао новинара: Је*еш ли шта?

Ало пре 2 сата
Новинар, Томислав Ловрековић, описао је у Фејсбук статусу свој сусрет са Мирашем Дедеићем, Митрополитом неканонске Црногорске Православне цркве. Ловрековић је извесно време живео у Подгорици и радио у редакцији ИН4С-а, али је… »

Балкан, најновије вести »