Балкан

Србија дневно губи више од милион еура због такси Владе Косова

Ал Јазеера пре 1 дан
Највише је изгубила домаћа прехрамбена индустрија, јер су компаније из Србије готово потпуно истиснуте са Косова у овом периоду. Привреда Србије дневно губи милион и 39.000 еура због 100-постотних такси на увоз робе из Србије… »

Хит бекство: Ево како је српски криминалац умакао хрватским стражарима

Мондо пре 21 сат
Загребачки "Јутарњи лист" објавио је фотографије и снимак тоалета из затворске болнице из којег је побегао затвореник српске националности. Загребачки "Јутарњи лист" објавио је фотографије и снимак тоалета из затворске болнице… »

На пливање за "Часни крст" у организацији цпц и Мираша Дедеића дошао један кандидат. Није рекао име

Телеграф пре 1 дан
У исто времене, недалеко од Сланог, на језеру Крупац учешће је узело око 400 Никшићана. На Богојављење, малобројне присталице поглавара тзв. Црногорске православне цркве Мираша Дедеића покушали су да организују пливање… »

Кабинет председника Црне Горе оспорава Селаковићеве наводе

РТС пре 1 дан
Кабинет председника Црне Горе демантује наводе генералног секретара Председништва Србије Николе Селаковића да су релевантна међународна правна тела позивала на нужност и потребу реституције црквене имовине, нарочито Српској… »

Ко су убијени Дедовић и Стаматовић ВИДЕО

Б92 пре 20 сати
У Атини су синоћ убијене наводне вође шкаљарског клана Игор Дедовић (43) и Стеван Стаматовић (43) у препуном ресторану, у коме су били са супругама и децом. По писању грчких медија све се одиграло за мање од минуте –… »

Скрнављења српских цркава и гробова у Сарајеву: "Сметају им и живи и мртви Срби"

Телеграф пре 21 сат
Малобројне Србе који су остали да истрају на земљи предака узнемирили су напади на њихове храмове. Током протеклих празничних дана, када су из преживелих српских православних цркава у Федерацији Босне и Херцеговине потекле… »

Подршка Ђукановићу од британске амбасадорке

Спутник пре 1 дан
Разговарајући са Милом Ђукановићем о актуелним приликама у Црној Гори, у контексту усвајања Закона о слободи вјероисповјести, амбасадорка Велике Британије у Подгорици Алисон Кемп је оцијенила да Црна Гора има апсолутно… »

Нејра Латић Хулусић: И култура зависи од распореда снага у Парламенту

Слободна Европа пре 1 дан
Незнање је највећи оков друштва у Босни и Херцеговини, каже телевизијска и филмска режисерка, Нејра Латић Хулусић. Управо је завршила са радом на документарном филму "Ми дјеца са колодвора Босна". Тема је религија из рата… »

"Мајке Сребренице" тужиле Холандију у Стразбуру

Н1 Инфо пре 1 дан
Породице жртава у Удружењу "Мајке Сребренице" у понедељак су Европском суду за људска права у Стразбуру поднеле тужбу против холандске државе. "Мајке Сребренице" се боре за признавање одговорности холандске државе, чији… »

Оскрнављена плоча са именом улице Сребреница у Паризу, написана четири С

Н1 Инфо пре 1 дан
У улици која је добила назив Сребреница у Паризу, главном граду Француске, данас је оскрнављена плоча с именом ове улице исписивањем ћириличног "4С". Вандал је на зидовима исписао и поруку подршке ратном злочинцу Ратку… »

Балкан, најновије вести »