Друштво

Упркос противљењу јавности, полиција у Лондону поставља камере за препознавање лица

Радио 021 пре 4 сата
Британска полиција ће почети с коришћењем камера за препознавање лица у Лондону, упркос томе што групе за људска права и владина надзорна агенција упозоравају на повреду приватности. Прва камера у британској метрополи… »

Европске интеграције по генерацији из 1980-их

Данас пре 4 сата
ЕСЕЈ Гијом Клоса, француски активиста, есејиста, интелектуалац и надасве Европљанин, у свом занимљивом есеју Једна европска младост…. … који је недавно објавио београдски Архипелаг у преводу Душка Лопандића, приказује и… »

Европска унија ће одријешити кесу за балканске жељезнице

Ал Јазеера пре 4 сата
Према анализи Европске комисије, друмски транспорт и даље је предоминантан на Западном Балкану, са чак 85 до 90 посто удјела. Мало прије 23:00 сата у прошли понедјељак ноћни влак аустријске жељезничке компаније ОББ препун… »

Народ је устао! Неће се предати!

Ало пре 5 сати
У Црној Гори вера је опет жива, народ се неће предати лако! Тим речима патријарх српски Иринеј је ексклузивно за „Ало!“ прокоментарисао ситуацију у суседној држави, где народ и свештенство већ скоро месец дана излазе на… »

Стефан из Београда се тренутно налази у најопаснијем граду на свету: Ово је град без људи, једва чекам да се вратим кући

Ало пре 5 сати
иако је стање мирно и без панике, у "ваздуху се осећа непријатна тензија. Стефан Војнић (27) из Београда, који се тренутно налази у "најопаснијем" граду на свету, Вухану, и већ неколико дана је у карантину због појаве… »

Сутра Србија слави Светог Саву: Велики празник доноси нам важне обичаје, а посебно обратите пажњу на време!

Србија данас пре 4 сата
Српска православна црква и верници, али и читав српски род 27. јануара слави Светог Саву, празник посвећен оцу српске духовности, културе, оснивачу српске цркве и просветитељу. Свети Сава се слави као заштитник школе… »

Грађани опрезно: Опет измерено велико загађење у градовима у Србији!

Србија данас пре 4 сата
Према последњем мерењу, у Београду је измерен ниво од 185 јединице загађујућих честица, неколико пута више од дозвољеног нивоа. Према подацима Агенције за заштиту животне средине, јако загађени су Стари град у Београду и… »

Промовисан нови број листа Срећни дани ФОТО

Врање невс пре 5 сати
У оквиру Светосавске недеље промовисан је 49. број часописа "Срећни дани", листа ученика основних и средњих школа града Врања. Ово је тридесета година како се бесплатни примерак овог часописа нашао пред врањским ђацима… »

(ВИДЕО) Због лајкова возили санке на ауто-путу код Сарајева, полиција апелује…

Недељник пре 5 сати
Након што је јуче објављен снимак опасне вожње на ауто-путу код Сарајева, када је аутомобил ужетом вукао санке на којима је седела једна мушка особа, сарајевска полиција је идентификовала сва возила и особе које су… »

Срби у Вухану: Један остаје, један самостално одлази, троје присатло да се евакуише…

Недељник пре 5 сати
Илустрација, фото Профимедиа Министарство спољних послова ступило је у контакт са српским држављанима који бораве у кинеском граду Вухану, граду који је претворен у карантин од када је у њему откривен нови корона вирус. Како… »

Друштво, најновије вести »