Друштво

На челу привреде Анђелка Атанасковић, или по Вучићу - "Жена змај"

Радио 021 пре 5 сати
Анђелка Атанасковић, која ће преузети ресор привреде уместо Горана Кнежевића, ново је лице у Влади Србије. Одмах по дипломирању Анђелка Атанасковић запослила се у фабрици "Прва петолетка - наменска", где је једно време… »

Моћна, безобзирна и разуздана сила: Корени српских таблоидних листова утемељени пре једног века

Вечерње новости пре 6 сати
У ЧЛАНКУ под насловом "Србија, њена култура и њена књижевност", објављеном 1910. године на насловној страни "Босанске виле", Јован Скерлић је целу једну епоху сажео у неколико језгровитих реченица. Овако је дефинисао пут… »

Откривен тајни тунел испод Дунава који спаја Петроварадинску тврђаву и град (видео)

Ало пре 6 сати
Група истраживача предвођена архитектом Војиславом Девићем открила је тајни тунел који се налази 9 метара испод Дунава и који спаја тврђаву и градско језгро. Легенда о тунелу Петроварадинске тврђаве препричава се међу… »

Невероватно откриће у новом саду: Пронађен тајни тунел испод Дунава који спаја Петроварадинску тврђаву и град (видео)

Србија данас пре 6 сати
На основу сонарних истраживања Дунава, тренутно је у изради 3Д модел тунела који би могао бити кључни доказ његовог постојања, а након његове реконструкције направила би се велика туристичка атракција. Група истраживача… »

Зверка постао отац, његова фотографија са бебом ће те разнежити, а жена му је права лепотица!

Србија данас пре 5 сати
Ево како су се упознали! кога знамо по улози "Зверке" у популарној серији "Секс и град", крајем фебруара ове године је постао отац заједно са својом супругом Таром Вилсон, а сину су дали име Китс. ‒ Директно са неба стигао је… »

Ани Стаменковић гранд прикс "Златна Ника" за документарац Дневник једног пролећа

Србија данас пре 5 сати
Дневник једног пролећа доноси приче свих оних који су се претходних месеци борили против вируса корона без радног времена. Новинарка РТС-а Ана Стаменковић добитница је овогодишњег признања гранд прикс "Златна Ника – Богиња… »

Рекордан проценат позитивности у Србији: Половина заражених из Београда, нестабилно и у другим градовима…

Недељник пре 6 сати
Фото: Профимедиа У Србији је у последња 24 сата регистровано је 614 новозаражених коронавирусом, док су од последица вируса у последња 24 сата преминуле три особе. Према подмацима Министарства здравља и Института “Батут”… »

Љекари “Отворене руке” и “Севапа” данас лијечили у Баћици

РТВ Нови Пазар пре 6 сати
Волонтери и љекари хуманитарних организација “Отворена рука” и “Севап” данас су бесплатно лијечили житеље Баћице на Пештерској висоравни. Љекарску помоћ и савјете потражило је нешто више од 20 најстаријих… »

У тишини чувају српску светињу: Са монахињама у манастиру Девич у Србици, сада Скендерају

Вечерње новости пре 7 сати
ОКРУЖЕН заштитним зидом, шумом и околним пољанама испод пута којим се стиже до главне капије светиње - манастир Девич ових октобарских дана, у Србици, данас Скендерају, утонуо у тишину. На вратима обновљеног конака… »

Тишина у царству буке

Данас пре 6 сати
ПРОНАЂЕНИ У ПРЕВОДУ Под благородном и раскошном сенком угледне београдске ИК Архипелаг, једне од ретких која објављује и поезију, спокојно и тихо, тихо се разграњава и песнички свет Гојка Божовића. Од свог песничког… »

Друштво, најновије вести »