Друштво

Шта нас чека у земљи и свету ове недеље

BBC News пре 20 сати
Обележава се Међународни дан сећања на жртве Холокауста, Британија напушта Европску унију, а очи спортског света уперене су на тениске терене у Мелбурну. Да, и ове недеље ће се причати о процесу опозива америчког… »

Савиндан, сећање на Светог Саву

РТС пре 15 сати
Српска православна црква слави Светог Саву – празник посвећен оцу српске духовности, културе, оснивачу српске цркве и просветитељу. Свети Сава се слави као заштитник школе, учитеља и ђака. У Крипти Храма Светог Саве у… »

На данашњи дан, 27. јануар

Б92 пре 19 сати
1235 - У Трнову, у Бугарској умро је Сава Немањић (Свети Сава), утемељивач Српске православне цркве, државе и школства. Године 1219. издејствовао је аутокефалност СПЦ, а његова дела "Номоканон" (1220) и "Синодик… »

Шпанија, брак и лезбејке: Револуционарке које су „превариле" цркву

Радио 021 пре 6 сати
Прича о венчању из 1901. које је и даље једини истополни брак забележен у историји шпанске католичке цркве. ББЦ Марсела и Елиса после хапшења Било је нечег необичног у невином лицу младожење тога дана. Свештеник у… »

Светосавска академија: Србији потребно друштво на бази знања

РТВ пре 6 сати
БЕОГРАД - У Народном позоришту у Београду вечерас је одржана Светосавска академија, а министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић каже да ће држава настојати да уз помоћ привреде омогући јефтиније… »

Грајф: Јасеновац је балкански Аушвиц

Дневник пре 6 сати
БЕОГРАД: Израелски историчар Гидеон Грајф, који је анализирао систем концентрационих логора нацистичког Аушвица и усташког Јасеновца, њихове слицности и разлике, закључио је да је "Јасеновац балкански Аушвиц", што је и… »

Због одсуства браниоца одложено суђење Шарићу за прање новца

Данас пре 11 сати
Данашње суђење у поступку против окривљеног Дарка Шарића и других „Шарић-прање новца“, заказано у 09,30 часова пред Посебним одељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду, одложено је због недоласка… »

УНС: У јануару расписана 92 медијска конкурса, издвојено 60 милиона динара више него 2019. године

Нови магазин пре 12 сати
Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да су у јануару расписана 92 конкурса за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, укључујући и конкурсе Министарства културе и Покрајинског секретаријата, за… »

Путарина Ниш - Наис уместо 1.860 - 40 динара: Пратиће се камерама

Вечерње новости пре 12 сати
Путеви Србије донели су одлуку да Нишлије на свим бочним наплатним рампама у зони тог града плаћају 40 динара, како се не би дешвале ситуације да они који иду у хотел Наис морају да плате 1.860 динара. Путеви Србије донели су… »

Владимир маринковић: Чврста спона између Србије и САД

Курир пре 1 дан
Конгрес ће, после усвајања декларације о стратешком партнерству, њу понудити Скупштини Србије на усвајање. Конгрес српско-америчког пријатељства биће још једна чврста и нераскидива спона која ће повезивати економије… »

Друштво, најновије вести »