Друштво

“Магла је све гушћа и све што је живо мора да умре”: Песма којом је млади геније Михајло наслутио смрт

Вечерње новости пре 16 сати
Михајло Спорић је пред смрт написао потресне тамне стихове на енглеском и песму назвао "Пустош" (Десолатион). ПРЕРАНИ одлазак младог српског физичара Михајла Спорића, студента Кембриџа који је преминуо након двогодишње… »

Научници открили нову подврсту ХИВ-а

Н1 Инфо пре 16 сати
Научници компаније Абот први су пут од успостављања смерница за класификацију подтипова 2000. године открили нову врсту вируса ХИВ-а, па су га сврстали у "групу М ХИВ-1 подтип Л" те објавили да припада истој породици вирусних… »

Илић: Ми немамо критичку јавност

Данас пре 15 сати
У Србији имамо свесно створену медијску џунглу у којој се не поштују закони и правила, изјавио је ФоНету радијски водитељ Драган Илић и оценио да је контрола медија важна, можда и најважнија полуга у овдашњем политичком… »

Отисак прста открива који лек или наркотик сте унели у организам - ево како

Мондо пре 16 сати
Научници верују да ће нова технологија скратити пут онима којима је помоћ потребна да би победили зависност. Научници верују да ће нова технологија скратити пут онима којима је помоћ потребна да би победили зависност. Нова… »

Бизарни тренд на сахранама: За шта породице покојника плате 12.000 динара?!

Мондо пре 19 сати
По угледу на светске звезде, све више Срба ангажује фотографе како би од заборава сачували испраћај најмилијих. По угледу на светске звезде, све више Срба ангажује фотографе како би од заборава сачували испраћај… »

У среду и до 22 степена, али са олујним ударима ветра

Б92 пре 1 дан
У Србији ће у среду бити топло и ветровито, са максималном дневном температуром од 17 до 22 степена, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. РХМЗ је издао упозорење на олујни југоисточни ветар у кошавском подручју… »

Бачевац: Свако неосуђјивање злочина може личити на његово одобравање

РТВ Нови Пазар пре 1 дан
Пред посланицима Скупстине Србије данас су се нашле измене и допуне закона о путним исправама, као и потврђивање више меморандума о висе међународних споразума. Посланици СДП-а најавили су подршку за предложене законе и… »

Сутра у Србији топло и ветровито, метеоролози упозорили на олујни ветар

Радио сто плус пре 1 дан
Данас и сутра у кошавском подручју Србије и на планинама време је ветровито с јаким и олујним југоисточним ветром који ће на југу Баната и у доњем Подунавлју достизати ударе преко 24 метра у секунди (86 километара на сат)… »

Одбојкаши Војводине се боре за снове о Лиги шампиона, сутра против Аркаде

Радио 021 пре 1 дан
Одбојкаши Војводине дочекаће сутра у Малој сали Спенса екипу Аркаде из Галација, у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона. Прваци Србије се налазе у тешкој позицији, пошто су у првом мечу у Румунији… »

Протест против режима у петак, 15. новембра, у 18 часова на Позоришном тргу

Радио 021 пре 1 дан
Савез за Србију је саопштио да се протести против режима Александра Вучића настављају у петак 15. новембра на Позоришном тргу, са почетком у 18 часова. Овај опозициони блок наводи да се због јачања отпора режиму… »

Друштво, најновије вести »