Друштво

Шарићу одложено суђење за прање пара 22. пут

Вечерње новости пре 14 сати
Излагање завршних речи на суђењу Дарку Шарићу и групи његових сарадника оптужених за прање 22 милиона евра у Србији данас је поново одложено због изостанка Шарићевог браниоца Оливера Дојчиновића, који му је додељен… »

УНС: У јануару расписана 92 медијска конкурса, издвојено 60 милиона динара више него 2019. године

Нови магазин пре 16 сати
Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да су у јануару расписана 92 конкурса за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, укључујући и конкурсе Министарства културе и Покрајинског секретаријата, за… »

Путарина Ниш - Наис уместо 1.860 - 40 динара: Пратиће се камерама

Вечерње новости пре 16 сати
Путеви Србије донели су одлуку да Нишлије на свим бочним наплатним рампама у зони тог града плаћају 40 динара, како се не би дешвале ситуације да они који иду у хотел Наис морају да плате 1.860 динара. Путеви Србије донели су… »

Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије: Стварамо чврсту спону између Србије и САД

Блиц пре 21 сат
Желимо да пренесемо успешне приче и прикажемо да Америка и није толико далеко и да може пуно да се ради с њом, каже Владимир Маринковић. Шта је заједничко министрима Зорани Михајловић и Бранку Ружићу, потпредседнику… »

Шарчевић: Информатика ће бити обавезна од првог разреда, програмирање од трећег

Н1 Инфо пре 20 сати
Министар просвете науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић најавио је да ће информатика постати обавезан предмет од првог разреда, а програмирање од трећег разреда основне школе. У интервјуу за београдски лист… »

Милијарду и по за стручни надзор на прузи Београд-Будимпешта

Нова економија пре 24 сата
Држава ће издвојити скоро милијарду и по динара за плаћање стручног надзора над радовима на прузи Београд-Будимпешта, према плану јавних набавки Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Како се наводи у… »

Забрањене посете у Клиничком центру у Крагујевцу

РТС пре 15 сати
У Клиничком центру у Крагујевцу уведена је забрана посета како би се спречило ширења инфекције изазване вирусом грипа. То је уобичајена мера у ово доба године, која се спроводи у клиничким центрима и болницама широм Србије… »

Најватренији фудбалски навијачи изложени "опасним количинама стреса"

Н1 Инфо пре 17 сати
Страствени навијачи изложени су таквим количинама стреса док гледају утакмице својих клубова да им прети срчани удар, сугерише ново истраживање које преноси "ББЦ". Истраживање је на бразилским навијачима извео… »

Кисели купус јача имунитет и чисти организам од токсина

Вести онлине пре 18 сати
Кисели купус се одавно користи и као намирница и као природан лек, а због својих особина и данас га проналазимо у свим кухињама света. На нашем подручју кисели купус је неизоставан састојак за припремање зимских јела, а како… »

Чупић у неизговореном обраћању: На изборе иду политичке незналице и калкуланти

Н1 Инфо пре 19 сати
На предстојеће изборе излазе политичке незналице и калкуланти, навео је универзитетски професор у пензији Чедомир Чупић у "неизговореном обраћању" које је било планирано за последњи протест #1од5милиона. Чупић је требало… »

Друштво, најновије вести »