Економија

Србија отворила ново поглавље у преговорима са ЕУ

РТС пре 53 минута
На Међувладиној конференцији у Бриселу Србија је отворила поглавље 4 о слободи кретања капитала, сазнаје РТС. То је друго поглавље у преговорима о чланству у ЕУ које се отвара ове године, након што је у јуну отворено… »

Михајловић: Изградња Моравског коридора почиње 15. децембра

Н1 Инфо пре 6 сати
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да радови на изградњи Моравског коридора, који ће повезати Коридор 10 и аутопут "Милош Велики", почињу 15. децембра. Извор: Агенције… »

Пошта Србије: Од сутра достава пензија на кућне адресе

Нови магазин пре 4 сата
Достава пензија на кућне адресе 190.000 пензионера почеће сутра и обављаће се у наредних пет дана, најавило је јавно предузеће Пошта Србије. Истакнуто је да то јавно предузеће, у којем је део радника 2. децембра обуставио… »

Завршена производња „фијата” 500Л за ову годину

Политика пре 1 сат
КРАГУЈЕВАЦ - У фабрици Фијат Крајслер аутомобили Србија је завршена производња „500Л” за ову годину и биће настављена 15. јануара 2020, када ће се радници врати на своја радна места. Председник Самосталног синдиката Зоран… »

Динар и данас мирује: Евро 117,55 по средњем курсу, а долар 106,13 динара

Курир пре 14 сати
БЕОГРАД - Званични средњи курс динара износи данас 117,5536 динара за евро, што је незнатна промена у односу на понедељак, објавила је Народна банка Србије. Динар је према евру слабији за 0,1 одсто на месечном нивоу, на… »

Због штрајка у Пошти неизвесна исплата пензија на руке

СЕЕбиз пре 10 сати
БЕОГРАД - Без конкретног договора радника Поште и представника државе о повећању зарада запослених са најнижим примањима у овом јавном предузећу могла би сутра да буде угрожена исплата пензија оном делу пензионера који… »

Издаци за храну домаћинстава у ЕУ 12,1, у Србији 24,2 одсто

Дневник пре 10 сати
ЛУКСЕМБУРГ: Издаци за храну домаћинстава у земљама Европске уније чине у просеку 12,1 одсто њихових укупних расхода, а у Србији 24,2 процента, према подацима европске статистичке службе, Евростат. Резултати истраживања… »

Уместо за здравство и спољни дуг, 950 милиона за субвенције

Нова економија пре 13 сати
Влада Србије преусмерила је укупно 950 милиона динара са Републичког фонда здравственог осигурања и Управе за јавни дуг на субвенције приватним предузећима која се баве рециклажом, објављено је у Службеном гласнику. Како се… »

Влада улаже 155 милиона еура за спас Монтенегро Аирлинеса

Ал Јазеера пре 11 сати
Законом се стварају основне претпоставке за тржишно пословање националног авиопревозника, а тиме и бројни позитивни ефекти по цјелокупну црногорску економију. Влада Црне Горе предложила је закон којим се предвиђа улагање 155… »

"Ако може у Хрватској, што не може у Србији?" Вучић о сарадњи са Кином, "грчком принципу" и српском наоружању

Пресс пре 7 сати
Ако никоме није проблем што у Хрватској, земљи чланици ЕУ, Кинези граде Пељешки мост, зашто је проблем када Кинези раде и граде у Србији, упитао је данас председник Србије Александар Вучић. фото:блиц Он је то рекао данас у… »

Економија, најновије вести »