Економија

САД: Рекордан економски раст у трећем кварталу ове године

РТВ пре 1 сат
ВАШИНГТОН - Процењени економски раст у САД за трећи квартал 2020. године је непромењен и износи рекордних 33,1 одсто. Ипак, према процени економиста, разбуктавање епидемије корона вируса могло би да успори економски раст у… »

ЕБРД обезбедила кредит од 85 милиона евра за изградњу аутопута Ниш-Плочник

Данас пре 7 сати
Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) је данас саопштила да је обезбедила 85 милиона евра кредита Влади Србије за финансирање 39 километара аутопута Ниш-Плочник, код Прокупља. Та саобраћајаница ће повезати Ниш и… »

Вучевић саопштио добре вести: Јапанци спремни да уложе скоро две милијарде $ у Нови Сад

Вечерње новости пре 10 сати
ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић састао се данас са представницима јапанске компаније "Нидек", која планира улагање од готово две милијарде америчких долара у Нови Сад. -О овој инвестицији је писао и чувени јапански… »

Цена задуживања Србије пала, али и даље већа него у ЕУ

Данас пре 12 сати
Држава емитовала 1,2 милијарде долара обвезница по најповољнијим условима досад Република Србија задужила се у понедељак за 1,2 милијарде долара емисијом десетогодишњих еврообвезница на међународном тржишту са приносом од… »

Просечна нето плата у септембру 59.698 динара

РТВ пре 16 сати
БЕОГРАД - Просечна нето плата у Србији износила је у септембру 59.698 динара, и била је за номинално већа за 11,2 процента, а реално већа за 9,2 одсто у односу на исти месец 2019, објавио је Републички завод за статистику… »

Нови услови за пензију од 1. јануара 2021. године

Данас пре 16 сати
Жене ће од 1. јануара 2021. године у пуну старосну пензију моћи да иду са 63 године и два месеца, док за мушкарце старосна граница од 65 година остаје непромењена, објавила је данас Радио-телевизија Србије. Представник Фонда… »

Протест 2. децембра: Репресија над малим домаћим предузетником

РТВ пре 14 сати
БЕОГРАД - Удружења предузетника, туристичких агенција, угоститеља, фриленсера, музичара најавили су данас да ће се 2. децембра окупити на протесту испред Министарства финансија како би указали на тешко пословање привреде у… »

Мали: Споразуми вредни 700 милиона евра за борбу против пандемије и бољи квалитет живота грађана

Нови магазин пре 18 сати
Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас ће ратификацијом шест споразума о зајмовима које Влада Србије потписала са међународним финансијским институцијама бити обезбеђено око 700 милиона евра за јачанаје капацитета у… »

Половина радника у посредничким агенцијама остала без посла

Каматица пре 19 сати
Субагенти, као неформална група малих туристичких агенција, у саопштењу наводи да је у 72,4 одсто случајева реч о породичном бизнису, што значи да су те породице остале без прихода. У скоро три четвртине посредничких… »

Шошкић: Јефтиније задуживање Србије је последица околности на међународном финансијском тржишту

Нови магазин пре 17 сати
Професор Економског факултета у Београду Дејан Шошкић рекао је данас да је продаја десетогодишњих обвезница Србије ради рефинансирања дуга из 2011. године у доларима, под повољнијм условима, резултат околности на светском… »

Економија, најновије вести »