Економија

Виз ер поново лети из Ниша до Беча

Нови магазин пре 6 сати
Мађарска авио-компанија "Виз ер" обновила је данас летове са нишког аеродрома до Беча, обављено је на њиховом сајту. Од петка, 5. јуна "Виз ер" покренуће поново и линије које има ка Мемингему, Малмеу и Базелу. "Виз ер" је… »

МАТ: Пад индустријске производње у Србији у априлу 16,6 одсто

Нова економија пре 45 минута
Индустријска производња, спољнотрговинска размена и унутрашња потрошња у Србији у априлу ове године су услед пандемије Ковид 19 били у осетном на текућем и медјугодишњем паду. У застоју је саобраћај, као и туризам и… »

Антић: Већ од 2021. и опција снабдевања гасом из Бугарске

РТВ пре 4 сата
БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Александар Антић каже да би Србија већ од 2021. требало да има и опцију снабдевања гасом из правца Бугарске и наводи да је један од наших приоритета јачање гасног сектора, те да је… »

НБС: "Врло повољна ситуација на кредитном тржишту"

Каматица пре 57 минута
Раст кредитне активности је у марту, по искључењу ефекта промене девизног курса, износио 11,9 одсто. Таква кретања резултат су убрзања раста кредита привреди за 14,5 одсто међугодишње, док је раст кредита становништву… »

Незапосленост у еурозони у априлу порасла на 7,3 посто

Ал Јазеера пре 1 сат
Број незапослених у Европској унији се повећао за 397.000 људи, а у еурозони за 211.000 особа. Стопа незапослености у еурозони у априлу ове године повећана је на 7,3 посто, у односу на 7,1 проценат у марту, услијед блокаде… »

Ђорђевић: У мају више запослених него пре ванредног стања

Н1 Инфо пре 4 сата
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је током епидемије коронавируса и ванредног стања у Србији дошло до пораста броја запослених, а да је незапосленост у првом кварталу ове… »

Помама за некретнинама, отворено нових 16 шалтера катастра

Дневник пре 2 сата
БЕОГРАД: У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине, тако да је катастар појачао капацитете да одговори на све захтеве и отворио нових 16 шалтера… »

Без пријаве пребивалишта нема 100 евра: Још мало времена за пензионере из других република који желе државну помоћ

Вечерње новости пре 6 сати
Пензионери који живе у бившим републикама не добијају аутоматски државну помоћ. Само они који имају пребивалиште у Србији могу да рачунају на уплату. ПЕНЗИОНЕРИ и корисници социјалних новчаних давања аутоматски су… »

Нафта брент прешла границу од 40 долара по барелу

Б92 пре 6 сати
Токио -- Цене нафте су данас наставиле успон, при чему је брент премашио ниво од 40 долара први пут од марта. На тржиштима нараста оптимизам да ће главни произвођачи "црног злата" продужити смањење производње, и да ће… »

Професор: Србија може да очекује 650 милиона долара од извоза воћа ове године

Бета пре 1 сат
Србија би ове године од извоза воћа могла да оствари девизни прилив од око 650 милиона долара, упркос томе што ће род бити мањи око пет одсто него прошле године, рекао је данас стручњак за вочарство Зоран Кесеровић… »

Економија, најновије вести »