Економија

Више од 3.000 странаца у Србији ради „на црно“, а неки већ штрајкују

БизЛифе пре 14 сати
Фото: Пиксабаи У Србији ради на црно између 3.000 и 3.500 грађевинских радника из иностранства – Албанаца, Турака, Пакистанаца, Индуса и других, кажу у Грађевинској комори Србије и позивају надлежне да са амбасадом Индије… »

Дао отказ и тражио плату, а добио батине?

БизЛифе пре 13 сати
Фото: Пиксабаи Ифета Пашића из Билаловца код Кисељака пре неколико дана наводно је претукао власник објекта у којем је радио и његов син, због тога што је дао отказ и тражио зарађену плату. Информацију о томе да је његов… »

Црна Гора опрашта Сомалији дуг од пет хиљада евра

БизЛифе пре 13 сати
Фото: Пиксабаи Црна Гора опрашта Сомалији дуг од 5.030 евра, у складу са Иницијативом за изузетно задужене земље Међународног монетарног фонда. Извршни одбор ММФ је 18. децембра 2019. године одобрио пакет финансирања за… »

Црна Гора потврдила споразум о слободној трговини с Турском

Ал Јазеера пре 13 сати
Влада каже да споразум омогућава пласман црногорских производа, ниже цијене турских, а либерализација привлачи и улагаче. Влада Црне Горе утврдила је приједлог закона о потврђивању протокола и споразума о слободној трговини… »

Трипартитни дијалог: Требају ли нам социјално-економски савети?

Нови магазин пре 14 сати
Зашто Социјално-економски савет Србије ни после безмало две деценије постојања није успео да се наметне као основни облик успостављања дијалога власти с репрезентативним синдикалним и послодавачким организацијама. Пише… »

Краљица одобрила закон о Брегзиту

БизЛифе пре 15 сати
Фото: Пиксабаи краљица Елизабета Друга одобрила је закон о Брегзиту, осам дана пре званичног иступања Велике Британије из чланства у Европској унији (ЕУ), саопштила је влада у Лондону. „Њено Величанство је дало краљевско… »

Шпанија диже минималац

БизЛифе пре 14 сати
Фото: Пиксабаи Нова шпанска влада најавила је ретроактивно повећање минималне плате за 5,5 одсто од 1. јануара, у трећој великој економској иницијативи од ступања на дужност почетком године. До краја четверогодишњег… »

Колективна акција против Фолксвагена

БизЛифе пре 14 сати
Фото: сцреенсхот Холандска фондација „Диесел Емиссионс Јустице“ (ДЕЈФ) покренула је колективну акцију против немачког Фолксвагена, у оквиру европске кампање чији је циљ добијање одштете за неколико милиона возача после… »

У Србији „хиперендемска“ корупција

БизЛифе пре 15 сати
Србија је по индексу перцепције корупције на 91. месту од 180 земаља и територија са индексом 39, истим као и годину дана раније, а први пут од 2006. године нашла се у доњем делу те листе. Србија на новој листи дели 91. место… »

Трговац бананама купио словеначку авиокомпанију

БизЛифе пре 15 сати
Фото: Пиксабаи Словеначка компанија Ер Адријатик у власништву бизнисмена црногорског порекла Изета Растодера, купила је пропалу словеначку авио-компанију Адрија ервејз за 45.000 евра, пише портал ексиуавиатион.цом. Растодер је… »

Економија, најновије вести »