Економија

Криптовалуте као злато у нестабилним временима

Б92 пре 5 сати
Од почетка 2020. године, цена криптовалута је значајно порасла због погоршања односа између САД и Ирана. Инвеститори сматрају да биткоин и сличне криптовалуте могу бити "сигурно уточиште" за њихова средства у немирним… »

Пораз глобалног школства: Стотине милиона неписмених

БизЛифе пре 5 сати
Фото: Пиксабаи Заменица генералног секретара Уједињених нација Амина Мохамед упозорила на „алармантну кризу образовања“, наводећи да у свету 258 милиона деце испод 17 година не иде у школу и да само 49 одсто деце заврши… »

Долар благо ојачао трећи тједан заредом, еуро ослабио

СЕЕбиз пре 6 сати
ЛОНДОН - На свјетским валутним тржиштима долар је према кошарици валута ојачао и прошлога тједна, трећега заредом, и то понајвише према еуру, што је посљедица очекивања да ће Еуропска средишња банка и длаје водити… »

Самсунгов нови модел који ће вас вратити у прошлост

СЕЕбиз пре 6 сати
СЕУЛ - Самсунг за нешто више од два тједна представља свој нови модел - Галакси Флип З, својеврсни насљедник Галакси Фолд модела, пише БГР. Оно што је занимљиво код овога модела јест то што је он преклопни те ће вас зато… »

Богаташи повлаче новац из швајцарских банака

Политика пре 19 сати
Клијенти траже да се новац премести из банака како би га сами чували у приватним сефовима и складиштима. ЦИРИХ - Швајцарски приватни банкари кажу да су им неки клијенти тражили да повуку велике количине готовине из банака… »

У плану градња пољопривредног комплекса код Сомбора

РТВ пре 1 дан
СОМБОР - Одељење за просторно планирање, урбанизам и грађевинарство Градске управе Сомбора, огласило је рани јавни увид у материјал за израду Плана детаљне регулације за изградњу пољопривредног комплекса у КО Станишић… »

За туристичку инфраструктуру и промоцију 875 милиона динара

РТВ пре 1 дан
БЕОГРАД - Србија има све више страних гостију који чине половину укупног броја туриста и на међународном тржишту изградила је добру позицију, а у Министарству трговине, туризма и телекомуникација очекују још боље резултате… »

'Фиат-Крајслер' оптужен да је подмићивао синдикалце да траже веће плате у 'Џенерал моторсу'

Бета пре 1 дан
Производјач аутомобила "Фиат-Крајслер" (ФЦА) негира да је подмићивао синдикалце да траже веће плате у конкурентском "Џенерал моторсу" (ГМ) који га је због тога тужио за "рекетирање". У документима који су у петак поднети… »

Пољаци и Немци удружују снаге, ствара се једна од највећих авиокомпанија

Радио 021 пре 16 сати
Пољски авиопревозник ЛОТ купиће немачку авиокомпанију Кондор, објавиле су у петак две компаније, најављујући креирање водеће авиопревозне групе у Европи која ће годишње превозити више од 20 милиона путника. Немачки… »

"Јунајтед медија забранила Телекому емитовање њених канала"

Б92 пре 1 дан
Београд -- Координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе Владимир Лучић изјавио је да је "Јунајтед медија" наредила "Телекому" да искључи све њене канале. Лучић је, гостујући на телевизији Пинк, предочио… »

Економија, најновије вести »