Економија

У Кинотеци отворен "Наш музеј филма"

Екапија пре 1 дан
Нова стална поставка Југословенске кинотеке "Наш музеј филма", која обухвата драгоцене експонате из историје и предисторије филма и представља развој домаће филмске уметности, свечано је отворена 23. јануара у здању Кинотеке… »

Љубичасти аларм у Београду: Српска престоница најзагађенија на свету

БизЛифе пре 1 дан
Фото: БИЗЛифе Загађење у Србији данас је у великим градовима опет достигло забрињавајуће нивое, веома опасне по здравље. Београд се тако према мерењима у подне која преноси апликација АирВисуал данас поново нашао на првом… »

Радници држе аутобуску станицу у блокади: Власти им поручиле да неће добити новац

Б92 пре 1 дан
Сарајево -- Радници Зеницатранса већ 26 дана у блокади држе аутобуску станицу у том граду, а из градске власти им поручују да неће добити три милиона КМ које очекују. Како преносе медији у БиХ, иза возача "Зеницатранса" су и… »

Овако ће изгледати приступна саобраћајница "Милоша Великог": Коштаће мање од 10 милиона евра

Б92 пре 1 дан
Горњи Милановац -- У Великој сали Општине презентован је План детаљне регулације за изградњу приступне саобраћајнице "Горњи Милановац - Петља Таково". О карактеристикама трасе говорили су директор Саобраћајног института… »

Возачи плаћали огомне путарине, сада им враћају новац

Ало пре 1 дан
Након што су се многи грађани Србије, због неодговорног постављања четири наплатне станице у зони града Ниша, опекли и платили 1.860 динара за пређених неколико километара пута, у „Путевима Србије“, који су и одговорни… »

Добре вести за све младе брачне парове: Србија даје земљу без накнаде

Србија данас пре 1 дан
Младим брачним паровима с додељује на коришћење 50 хектара државног земљишта без накнаде! У Србији постоји око 200.000 хектара неискоришћеног државног земљишта, а министар задужен за регионални развој Милан… »

Београд тражи геотехнички елаборат за прву линију метроа!

Србија данас пре 1 дан
ЈКП "Београдски метро и воз" покренуло је јавну набавку за израду геотехничког елабората за изградњу прве фазе прве линије метроа. Будућа прва линија биће дужине 21,2 километра са 22 станице, а елаборат чија је израда… »

"Никола Тесла" забележио највећи раст путника, бањалучки аеродром додао највише процената

Каматица пре 1 дан
Београд је додао највише, преко пола милиона, а имао је и највећи процентуални раст међу аеродромима у главним градовима екс иу земаља. Као резултат тога, аеродром је први пут прешао шест милиона путника у једној години… »

Напредује изградња канализације на Палићу, грађани добили прве прикључке

Екапија пре 1 дан
Изградња канализације на Палићу тече задовољавајућом динамиком, поручују из ЈКП Водовод и канализација. На завршеним деоницама, у децембру је почела и изградња првих прикључака за домаћинства, а да ли ће радови… »

Након 40 година на бироу нашла посао: "Само авион нисам возила"

Б92 пре 1 дан
Дрвар -- Бранкица Додик (60) из Дрвара, по занимању економски техничар, након што је 40 година тражила посао на бироу, недавно се запослила. Посао је добила у фабрици за производњу тканине, конфекције и трикотаже… »

Економија, најновије вести »