Дојче веле

Да, они су млади, образовани - и одлазе

Дојче веле пре 13 дана
Ново истраживање: Чак 70 одсто младих размишља да оде из Црне Горе а 14 посто активно ради на томе. ДВ доноси разговор са двоје људи који су одлучили да напусте Црну Гору јер сматрају да у њој немају перспективу. Милош… »

Борба за реке је више од заштите природе

Дојче веле пре 14 дана
Мале хидроелектране угрожавају нетакнуту природу и у Црној Гори - и тамо их граде приватне компаније уз помоћ државних субвенција. Млади су предводници протеста против изградње и за собом су повукли и старије грађане. Река… »

Проблеми Латинске Америке

Дојче веле пре 14 дана
Ванредно стање у Чилеу, насилни протести у Боливији, демонстрације у Еквадору, поларизација у Бразилу, безнадежна ситуација у Венецуели... Разлози за то су кратковидост и ароганција оних на власти сматра Ута Тоферн. ДВ.ЦОМ… »

Скопље – гроздобер у октобру

Дојче веле пре 14 дана
Невидљиви ожиљци на невидљивој мапи града јесу попут нотног записа. Ко уме да их види одсвираће целу бесконачну хронику тих историјских резбарија, претвориће душу града у звук. Опет у Скопљу, крајем десетог месеца, а било… »

Психологија поделе Немачке

Дојче веле пре 14 дана
Вили Брант је рекао одмах после пада Берлинског зида – сада сраста то што једно другом припада. А данас изгледа као да се исток и запад Немачке разумеју мање него икада. Како социолози из оба дела земље виде све то. ДВ.ЦОМ… »

Да ли је Лагардова нови Драги?

Дојче веле пре 16 дана
Тешко је претпоставити да ће Кристин Лагард раскрстити са новчаном политиком Марија Драгија. Али, сигурно је да ће ту политику водити отвореније и транспарентније од Драгија, сматрају многи стручњаци. Очекивања од Европске… »

Ново искушење за америчко-турске односе

Дојче веле пре 16 дана
Амерички Конгрес је означио масакре над Јерменима као геноцид. Конгресмени тако враћају Анкари мило за драго за потезе које је урадила на своју руку. Турски политичари свих странака негодују због одлуке Конгреса. То је била… »

Годину дана на раду у Ирској

Дојче веле пре 15 дана
Многи ових година одлазе на рад иностранство, с намером да се никада не врате у домовину. Брачни пар с којим смо разговарали провео је годину дана у Ирској, и прича о својим искуствима и другим дестинацјама за одлазак. „То је… »

Џакови пуни људских костију

Дојче веле пре 15 дана
У Сибиру су у једној башти пронашли масовну гробницу. То су остаци Стаљинових жртава из тридесетих година прошлог века.Али институције не реагују. Русија још увек има потешкоћа у суочавању са прошлошћу. Бели џакови… »

Немац који хоће да буде градоначелник Темишвара

Дојче веле пре 15 дана
Први пут би један град у Румунији могао да добије једног градоначелника из Немачке. Доминик Самуел Фриц потиче из Шварцвалда, живео је у Берлину. А сада хоће да промени град који воли – Темишвар. У пространој дневној соби… »

Дојче веле, најновије вести »