Где инвестирати

Благи пад јавног дуга

Где инвестирати 13.09.2018
Јавни дуг Србије износио је на крају јула 2018. године 24 милијарде евра, или 59,6 одсто бруто домаћег производа (БДП). Ово је благи пад јавног дуга у односу на претходни месец, када је тежио 24,03 милијарде евра, што је… »

Владимир Глигоров: Кина у Европи није сила као Русија

Где инвестирати 13.09.2018
Своје виђење кинеских намера на Балкану и у Европи сажео је економиста Владимир Глигоров за “Нови Магазин”. Текст преносимо у целости. О томе сам писао више пута. Али како расте интерес да се разумеју кинеске намере на… »

Држава продаје пословне и стамбене непокрености

Где инвестирати 07.09.2018
Републичка дирекција за имовину огласила је продају укупно 31 непокретности, међу којима су и хале које се продају “у пакету” са земљиштем. Понуда је више него шаренолика: од Суботице, преко Београда, до Ниша и Пирота… »

НБС: Референтна каматна стопа остаје на нивоу од 3 одсто

Где инвестирати 06.09.2018
Извршни одбор је приликом доношења те одлуке, пре свега, имао у виду очекивано кретање инфлације и њених фактора у наредном периоду, као и ефекте досадашњег ублажавања монетарне политике, саопштено је из НБС. Инфлација… »

Продаје се Ваљевска пивара, почетна цена око 7,05 милиона евра

Где инвестирати 06.09.2018
Министарство привреде Србије огласило је продају укупног капитала Ваљевске пиваре по почетној цени од око 7,05 милиона евра. Рок за поношење пријава за јавно надметање је 5. октобар, а отварање понуда је 8. октобра… »

Биг шопинг центри постали власници Авив Парка у Панчеву

Где инвестирати 06.09.2018
Биг шопинг центри постали су нови власник шопинг центра Авив Парк Панчево. Уговором који је потписан данас, Биг центри су преузели 100 одсто власништва над Авив Парком у Панчеву, и тиме су задржали позицију највеће ритејл… »

Атанацковић: Може повећање минималца мање од 10 одсто само уз компензацију државе

Где инвестирати 06.09.2018
Зоран Стојиљковић из Удружених гранских синдиката “Независност” изјавио је за Н1 да синдикати неће прихватити повећање минималца мање од 10 одсто, док је Небојша Атанацковић из Уније послодаваца Србије рекао да су… »

БАСФ расписао конкурс за пројект одрживог развоја

Где инвестирати 06.09.2018
Највећа немачка хемијска компанија БАСФ расписала је конкурс намењен свим студентима природних наука у Србији путем којег ће доделити 875.000 динара за најбоље пројекте који нуде решења за неке од проблема одрживог… »

Нови власник РТБ Бор-а жели да преузиме још једну компанију

Где инвестирати 05.09.2018
Компанија Невсун рисорсиз саопштила је да је са кинеском компанијом Зиђин мајнинг склопила коначни споразум према ком ц́е Зиђин извршити понуду за преузимање свих емитованих деоница и свеукупних деоница у оптицају компаније… »

Објављен списак послодаваца где радници раде”на црно”

Где инвестирати 05.09.2018
Министарство за рад објавило је на свом сајту списак са именима 21 послодавца код којих су затечена лица на раду „на црно“. Према том списку, приликом ванредних инспекцијских надзора извршених 1. септембра на градилиштима у… »