Култура

Филм "Отац" Срдана Голубовића освојио главну награду у Монпељеу

Блиц пре 12 сати
Филм "Отац", у режији Срдана Голубовића, освојио је главну награду на 42. Међународном фестивалу медитеранског филма у Монпељеу. Потресна прича инспирисана истинитим догађајима, преточена у филмски наратив, одлуком… »

„Читач” премијерно у БДП-у

Политика пре 1 сат
Представа „Читач”, у режији Бориса Лијешевића, премијерно је изведена на Великој сцени „Оливера и Раде Марковић” Београдског драмског позоришта. Драматизацију комада, насталог по мотивима романа немачког… »

Објавите рукопис већ данас уз Дигиталне Књиге

Вести онлине пре 1 сат
Једно од најчешћих питања потенцијалних аутора или људи који су већ објављивали традиционалне штампане књиге али још детаљније нису дошли у сусрет са дигиталним књигама сигурно јесте, шта су уопште дигиталне књиге… »

“Украли смо Бојсову скулптуру и однели је у Танзанију”

Нова пре 1 сат
Уметници из колектива Франкфуртер хауптшуле тврде да су украли једну од скулптура Јозефа Бојса из серијала под називом “Капри батерија” са изложбе у Оберхаузену и однели је у музеј у Танзанији као "симболички чин… »

Ношња стара 700 година изложена у Старој Пазови

Данас пре 55 минута
Нови туристички локалитет – кућа народног хероја Јанка Чмелика у Старој Пазови, која је под заштитом државе, након 30 година званично је отворена за туристе. Завичајна кућа народног хероја , Јанка Чмелика, Словака из… »

Књига за викенд: “Пет Тибетанаца” у служби савременог човека

Зрењанински пре 43 минута
„Пет Тибетанаца“ наслов је књиге која не говори о пет житеља Тибета, већ је до детаља и свеобухватно разрађено упутство за примену древне мудрости у служби савременог човека. То су, у ствари, лаке и једноставне вежбе… »

Наташу сте волели У лисицама, а нисте знали да има сестру: Близнакиње су, а ево како Оливера изгледа! (фото)

Курир пре 36 минута
Наташа Марковић свима је позната из серије "Лисице", али и многих других, а мало ко зна да има сестру близнакињу. Глумица је рођена 1976. године у Крушевцу у радничкој породици. Мајка је била бабица, а касније патронажна… »

Изложба играчака кроз векове у Петровцу на Млави

Данас пре 12 минута
,,Мила моја – дечије играчке од праисторије до данас“ У Народној библиотеци ,,Ђура Јакшић“ отворена је несвакидашња и занимљива изложба под називом ,,Мила моја – дечије играчке од праисторије до данас“… »

ЗР: Премијера „Иза ничег 2“, филма снимљеног без буџета

Дневник пре 1 сат
ЗРЕЊАНИН: Премијера дугометражног играног филма „Иза ничег 2“, зрењанинског режисера Гвоздена Босића, биће одржана у петак, 30. октобра, у 19 часова, у Великој сали Културног центра Зрењанина. Дугометражни филм… »

Радови победнице “Јесење изложбе” у Галерији УЛУС

Нова пре 1 сат
Интерактивна изложба радова на папиру “Логос у покрету 2” Љиљане Бурсаћ биће отворена 29. октобра од 18 сати у Галерији УЛУС у Кнез Михаиловој улици, најавили су организатори из Удружења ликовних уметника Србије… »

Култура, најновије вести »