Култура

Петеру Хандкеу уручена Нобелова награда за књижевност

Политика пре 2 сата
Аустријском писцу Петеру Хандкеу је уручена Нобелова награда за књижевност за 2019. годину на свечаној церемонији у Шведској. Након што је шведска краљевска породица ушла у концертну дворану у Стокхолму где је одржана… »

Мирјана Карановић добитница награде "Добричин прстен" за животно дело

РТС пре 6 сати
Угледна глумачка награда Удружења драмских уметника Србије за животно дело "Добричин прстен" припала је истакнутној драмској уметници Мирјани Карановић. Мирјана Карановић је постала 32. лауреат овог највишег глумачког… »

Преминула певачица бенда Роксетте Мари Фредриксон (видео)

Мондо пре 6 сати
Мари Фредриксон преминула је у 61. години због компликација насталих претходним стањем. Мари је од 2002. године откривен тумор на мозгу. Мари Фредриксон преминула је у 61. години због компликација насталих претходним стањем… »

Хандке: Нисам очекивао кампању која се води против мене

Политика пре 3 сата
БАЊАЛУКА - Добитник овогодишње Нобелове награде за књижевност, аустријски писац Петер Хандке, изјавио је да није очекивао кампању која се води против њега и да је имао идеју да покуша да помири ставове. „Волио бих да… »

Калемегдан међу угроженим локалитетима културног наслеђа Европе

Б92 пре 5 сати
Одабраних 14 угрожених локалитета културног наслеђа биће у ужем избору за Програм "Седам најугроженијих" 2020. који споводе "Европа ностра" и Институт Европске инвестиционе банке. Београдска тврђава је међу 14 одабраних… »

Српска крими-драма: Човек с Косова спасава дете и зна тајну слободе?

Б92 пре 7 минута
Први филм Василија Никитовића "Четири руже" током првог викенда приказивања у биоскопима широм Србије био је најгледаније остварење с више од 15.000 гледалаца. Ова крими-драма прати главног јунака Тарзана који из провинције… »

Драги Британци, не одлазите

Политика пре 6 минута
Британско-ирско-амерички филм „Омиљена” из 2018. освојио осам „европских оскара” за 2019. а од лауреата није било ни трага ни гласа. Берлин – Каква је била 32. додела „европских оскара” – годишњих награда… »

Роби Вилијамс 13. пут најслушанији у Британији

Политика пре 1 сат
Британски поп певач Роби Вилијамс полако улази у круг најслушанијих музичара у Великој Британији, јер је са новим албумом успео да 13. пут буде на првом месту. Толико пута је на врху топ-листа био и краљ рокенрола Елвис… »

Б92 КВИЗ: Који је највећи хит групе "Роксет"?

Б92 пре 2 сата
Легендарна певачица групе "Роксет" (Роксетте) преминула је у 62. години, а остаће упамћена по бројним хитовима из осамдесетих и деведесетих година. Деценијама су се њихове песме певушиле на журкама, по клубовима, а ми смо за… »

“Бесконачни стуб“ од клозетских шоља наслаганих једна на другу као уметничка инсталација у центру града

Морава инфо пре 1 сат
ЧАЧАК – У центру Чачка у току је постављање необичне скулптуре, сачињене од клозетских шоља поређаних једна на другу. Рад је назван “Бесконачни стуб“. Стуб од ВЦ шоља биће висок пет метара и осветљен, а уз… »

Култура, најновије вести »