Култура

Снима се прва српска оригинална серија о лекарима

Б92 пре 1 сат
"Јесење кише" радни је наслов прве домаће оригиналне серије која се бави медицинском тематиком, животом лекара и медицинских радника, а чије снимање ускоро почиње. Креативни тим Оригинал филма био је инспирисан да… »

Име улици по Михаиловићу и мурал с пишчевим ликом у Ћуприји

Нова пре 3 сата
Писац Драгослав Михаиловић ускоро ће добити мурал са својим ликом у Ћуприји, а општина намерава и да једну улицу у центру града назове по њему. У конкурсу који је расписала Установа културе у Ћуприји наводи се да је… »

Трећи Сомборски филмски фестивал од 10. до 13. јула

Данас пре 8 сати
Трећи Сомборски филмски фестивал биће одржан од 10. до 13. јула 2020. године, у организацији Културног центра “Лаза Костић”. На репертоару ће се наћи 11 филмова у четири селекције: Главни програм, ВИП Кинотека, Панорама… »

"Народ" отвара Палић: Европска смотра филма са новим датумом

Вечерње новости пре 10 сати
Најављен програм и нови датум одржавања 27. смотре европског филма. Ковачевић: Ово је један од првих озбиљнијих фестивала, не само код нас. Од 8. до 14. августа 100 филмова у 15 селекција. ПРЕМИЈЕРОМ историјске саге "Име… »

Изложба цртежа заснованих на дневнику Ратка Младића

Нова пре 14 минута
Изложба "Дневник" Владимира Миладиновића, на којој ће уметник приказати серију од 400 цртежа заснованих на личном дневнику Ратка Младића коришћеном као доказни материјал на суђењу у Хагу, биће отворена 6. јуна у… »

Музеј Аушвиц-Биркенау тражи финансијску помоћ како би наставио са радом

Н1 Инфо пре 2 минута
Музеј некадашњег нацистичког логора Аушвиц-Биркенау, који је затворен од средине марта због пандемије коронавируса, апеловао је на финансијску помоћ како би могао да настави мисију сећања и образовања. Ове године се… »

Видим снажну аналогију између казалишта и повијести

Данас пре 1 сат
Ивица Буљан, хрватски редитељ, за Данас о својој пророчкој представи "2020", корона вирусу, политици... Почетак ове године донео је мали број позоришних премијера. Светска епидемија зауставила је многе пројекте у настајању… »

Пише Неда Тодоровић: Боже, сањам ли?

Нова пре 1 сат
Данима не знам да ли сањам или ми се ово стварно догађа. Не могу да разлучим шта је стварност а шта је сан. Нека ме неко пробуди, молим вас. Сањам да се пре три месеца, тамо негде средином марта, појавила нека пандемија… »

Кад обријана глава изгледа врхунски: Ове холивудске даме су се ошишале на ћелаво и остале бомбе! (фото)

Курир пре 1 сат
Мада се неретко глумице на овај драстичан корак одлучују ради улоге у филму, испоставило се да су многе од њих извукле најбоље од таквог имиџа и показале да тек тада изгледају апсолутно фантастично. Погледајте које су то… »

Самостални уметници месец дана чекају обећани новац од Владе

Нова пре 43 минута
Самостални уметници су можда и добили 100 евра од Владе Србије, ако су се за то пријавили на сајту Министарства финансија, али од помоћи од 90.000 динара за март, април и мај, коју им је пре скоро месец дана обећала премијерка… »

Култура, најновије вести »