Култура

Равија француског хорор филма: Један човек мењао је историју седме уметности!

Курир пре 37 минута
Страшни филмови на француском настали много година након Мелијеса биће у центру наше пажње данас од 17 часова. Када је француски илузиониста Жорж Мелијес 1896. године направио филм "Ђавоља кућа", можда није био ни… »

Кустурица одржао беседу у Тршићу: Вуков језик постаје жртва енглеског!

Курир пре 1 сат
Он може да буде жртва новог времена, али оно што је мени важно јесте да ми имамо писце који добро пишу и који увек бивају важнији за будућност од онога хејтовања. На отвореној позорници крај Жеравије у Тршићу, код… »

Недеља турског филма: У Београд стиже Тарик Туфан, а ово је јединствена прилика да видите ремек-дело једног од највећих…

Курир пре 3 сата
Прве вечери на програму је филм "Љубав воли случајности", с једним од најзначајнијих глумаца млађе генерације Мехметом Гунсуром и глумицом Белчим Билгин. У Дому омладине у Београду током наредних пет дана публика ће моћи… »

Завршен 86. Вуков сабор у Тршићу емир кустурица: Истина се ставља на добош

Вечерње новости пре 5 сати
Беседа прослављеног редитеља: Уз Русе смо део хришћанске културе изван центрифуге атлантизма. Признавање Косова било би легализација пљачке. У ВУКОВОМ Тршићу, у недељу су, подизањем саборских застава и "Химном Вуку"… »

На лицу места Слике духом отпорне на векове

Вечерње новости пре 7 сати
Конзерватор и иконописац Татјана Филиповић о обнови Николајевске цркве и савременом фрескописању. Затекла сам жалосно стање, прво су морали да интервенишу архитекте и грађевинари. КАДА је пре 12 година општина Земун… »

Документарац "Леавинг Неверланд" награђен Емијем

Радио 021 пре 18 сати
Документарни филм о наводном сексуалном злостављању деце од стране Мајкла Џексона освојило је награду Еми, Ру Пол је проглашен за најбољег водитеља ријалитија, док се Бијонсе вратила кући празних руку. Документарац… »

Завршен Вуков сабор: Чувати језик и писмо

Дневник пре 6 сати
ЛОЗНИЦА: Најстарија културна манифеставија у нашој земљи, 86. Вуков сабор у Тршићу завршен је после седам дана уз поруку да се снага једног народа мери тиме у којој мери чува своју културу, језик и писмо. "Свако простирање… »

Ренесанса легата најпознатијег Самошанина

Политика пре 1 дан
Галерија „Владимир М. Фијат” чува више од стотину уметничких слика, записа, фотографија, докумената и ордења из Великог рата, које је родном селу оставио чувени трговац и колекционар. Самош – „Оријентално… »

Представљен први роман новинара Данаса Гојка Влаовића „Браћа по звуку“

Данас пре 1 дан
Прича о другарству, панку и солидарности Имајући у виду да се и ми у Србији, као што је случај свугде у свету, суочавамо са негативним појавама попут расизма, ксенофобије и национал-шовинизма, одлучио сам да кроз књигу… »

Сто десет година песме „Санта Марија дела Салуте”

Политика пре 4 сата
„Санта Марија дела Салуте” никада не би била то што јесте да нема тај рефрен на италијанском језику, мислио је Стеван Раичковић. Нови Сад – Српска поезија слави 110 година песме „Санта Марија дела Салуте”. Лаза… »

Култура, најновије вести »