Култура

Одржан први концерт са социјалном дистанцом и све изгледа прилично тужно

Ноизз пре 24 минута
Друштво и добра музика, гужва, упознавање нових људи, енергија која се осећа у ваздуху, то је све што мора да постоји да би неки концерт био добар. Ако сутрадан изостане мамурлук, то је бонус, али изгледа да су ти дани иза… »

Нема више 20тх Центури Фокс: Промењен назив чувеног филмског бренда

Вечерње новости пре 2 сата
ЈЕДАН од најпознатијих брендова у историји филмске ТВ индустрије, 20тх Центури Фокс, од јуче више не постоји, јер је нови власник, компанија "Волт Дизни", објавила да ће се од сада звати 20тх Телевисион. Потез је уследио након… »

Били смо ту док се не успава, па ишли да плачемо: Исидорин син и другарица описали њене последње дане

Вечерње новости пре 5 сати
КЊИЖЕВНИЦА Исидора Бјелица преминула је 5. августа, а њени кремирани остаци су, три дана касније, положени у урну у Алеју заслужних грађана на Новом гробљу. - Знали смо да је њена врста канцера веома опасна и прогнозне… »

Не треба штитити читаоце и библиотеке од књига

Данас пре 7 сати
Поводом три књиге које је Министарство културе и информисања накнадно изоставило из откупа, за Данас говоре издавачи Бора Бабић и Гојко Божовић и аутор Дејан Ристић Зашто је књига Иве Голдштајна „Јасеновац“ скинута… »

У Виминацијуму пронађена три оловна саркофага

Политика пре 1 дан
До открића ових ретких гробница из периода од другог до четвртог века дошло је заслугама археолога, који у сарадњи са ЕПС-ом настоје да спасу све археолошке остатке на месту планираном за изградњу депоније угља. На… »

"Интимност" Биљане Србљановић на Дубровачким летњим играма: Најактуелнија тема данашњице

Блиц пре 12 сати
Рад на овој представи обојен је страхом да ће се неко од нас разболети али и уверењем да има шансе да упркос мерама дистанце позориште може да настаје - наводи Андреј Носов, редитељ представа „Интимност“ која ће… »

Гидра и бата им нису дали да ме скину до голе коже! Непознати детаљи из Лидијиног живота: Глумила сам срећу а лила сузе

Курир пре 11 сати
Упркос великој жељи да се пробије захваљујући свом таленту, бројни редитељи гледали су само како да обнаже Лидију Вукићевић пред камерама, када је тек почињала. Из тог разлога је, каже, преплакала своју прву велику… »

Умрла сликарка Љиљана Блажеска

Б92 пре 17 сати
Сликарка Љиљана Блажеска умрла је у Београду после дуге и тешке болести. Рођена је у Скопљу 1944. године. Завршила је Академију ликовних уметности и постдипломске студије у Београду, у класи професорке Љубице Цуце Сокић… »

Нова позоришна ера? Предложене мере за рад позоришта у Београду

Б92 пре 8 сати
Секретаријат за културу Града Београда, упутио је Кабинету председнице Владе Србије предлог мера и препорука за наставак рада од септембра позоришта у затвореним салама током пандемије вируса ковид-19. Овај предлог препорука и… »

Дизни угасио бренд "20тх Центури Фокс"

Дневник пре 9 сати
ЛОС АНЂЕЛЕС: "20тх Центури Фокс", један од најпознатијих брандова у историји филмске ТВ индустрије више не постоји, јер је власник, компанија "Волт Дизни", објавила да ће се од данас звати само - “20тх Телевисион". .Потез је… »

Култура, најновије вести »