Култура

Горан Паскаљевић, филм и Србија: Одлазак члана „златне прашке петорке“

BBC News пре 7 сати
Поред њега, овој „златној петорци" како су је повремено називали филмски критичари, припадају Лордан Зафрановић, Срђан Карановић, Горан Марковић и Рајко Грлић. Редитељ Горан Паскаљевић, један од најзначајнијих… »

Паскаљевић је последњу награду добио пола сата пре вести о смрти: Признање Живојин Павловић за чувеног редитеља

Блиц пре 17 сати
Тринаесто издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ отворено је вечерас, а на свечаној церемонији требала је да буде уручена награда „Живојин Жика Павловић“ нашем прослављеном редитељу… »

Вукосављевић: Дело Паскаљевића заувек остаје део српске филмске историје

Данас пре 17 сати
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић оценио је вечерас, поводом смрти редитеља Горана Паскаљевића, да је српска култура остала сиромашнија за још једно велико име. Вукосављевић је у телеграму саучешћа… »

Књиге, ипак, под шаторима: Горан Весић, најавио фестивал писане речи

Вечерње новости пре 5 сати
УМЕСТО традиционалног Међународног београдског сајма књига, током октобра биће организован Фестивал књиге, најавио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда. У изјави за Студио Б, Весић је објаснио да је наша… »

Пише Драган Амброзић: Алициа, Норах, Лианне

Нова пре 44 минута
Три нова албума нам нуде три приче о лицу и наличју женског успеха у поп музици. Алициа Кеис – АЛИЦИА (РЦА) По свему што јој се десило у каријери, Алициа Кеис би до сад већ морала бити суперзвезда чије име познају милиони… »

Хорор тајне Гучи породице! Очух је злостављао кад је имала 6 година: Александра коначно отворила душу, мама и баба све…

Курир пре 1 сат
Александра Зарини (35), праунука оснивача модног бренда Гучи, подигла је тужбу против властите мајке и баке зато што је у детињству нису заштитиле од очухова се*суалног злостављања. У тужби је детаљно описала како ју је… »

Горан Марковић: Семки Соколовић Берток сам дао улогу јер ме је победила у картама!

Курир пре 50 минута
Култни филм "Мајстори, мајстори" снимљен је пре четрдесет година, остао је и до данас врло популаран, а захваљујући пројекту "Вип Кинотека" публика сада може да га види у новом руху и потпуно дигитално рестаурисаног. Редитељ… »

Језикоманија: Све у 16

Дневник пре 2 сата
Види га! Спава све у 16! Да ли сте се икад запитали чега је 16 из тог израза „Све у 16“? Свима је познат овај израз којим интензитету наше активности дајемо бројну вредност. Радити нешто „све у 16” обично подразумева… »

Грлић о Паскаљевићу: Заједничкој младости дошао је крај

Нова пре 2 сата
У мој старачко истарски мир Лордан Зафрановић је телефоном из Прага уњео крајњи немир. Тугу, тишину, осјећај да је заједничкој младости, на коју смо се сви тако радо позивали, одједном дошао крај. Да је нашим прашким… »

Вечерас у Новом Саду почиње 65. Стеријино позорје

Данас пре 2 сата
Под мотом „Стварност чуднија од маште“ вечерас ће у Новом Саду бити отворено 65. Стеријино позорје. Фестивал ће свечано отворити глумица Бранка Петрић Фехмију, а затим ће бити изведена прва представа из такмичарске… »

Култура, најновије вести »