Култура

Топ 10 инспиративних цитата

Вести онлине пре 2 сата
У данашњем умреженом свету где се милијарде информација размене сваке секунде, готово свакодневно налетимо на понеки цитат на друштвеним мрежама. Углавном су у питању опште познати домаћи аутори, признати светски… »

Ово је син бранке Катић! Дошао са мамом у Београд, а о његовој реакцији прича цела Србија! (фото)

Курир пре 2 сата
Глумица Бранка Катић која од 2000. године живи у Енглеској недавно је уснимљена са сином у Београду, док су насмејани излазили са аеродрома "Никола Тесла". Наиме, Бранка је са једним од синова изашла са аеродрома, а када је… »

Од 25. до 28. јануара у Народном позоришту Росси фест

Данас пре 2 сата
Податак да пар дана пре почетка више није било карата указује да је Росси фест кроз прве две едиције већ стекао публику. Овогодишњи, иначе трећи по реду, одвијаће се од 25. до 28. јануара у Народном позоришту у Београду и… »

Ин мемориам: Предраг Стајић

Јужне вести пре 4 сата
После дуге и тешке болести, у 65. години преминуо је један од оснивача Задужбине "Николај Тимченко" у Лесковцу и њен дугогодишњи секретар Предраг Стајић Пецко. Предраг Стајић, политиколог по образовању, био је… »

После „Председница“ стиже и „Трамвај“ на бачку сцену

Данас пре 3 сата
Још две премијере у Народном позоришту Сомбор у режији Јане Маричић и Југа Ђорђевића Инсценација романа Ђорђа Лебовића „Семпер Идем“ у драматизацији и режији Горчина Стојановића, у необичном шесточасовном… »

Правилник о раду комисија након Закона о кинематографији

Данас пре 3 сата
Реаговање Филмског центра Србије поводом интервјуа Мирослава Могоровића Филмски центар упутио је јуче реаговање на интервју са продуцентом Мирослав Могоровићем (објављен у прекјучерашњем Данасу) у коме се он осврће на… »

Расла сам уз Фестивал игре

Данас пре 3 сата
Сања Нинковић, балерина и кореографкиња, лауреаткиња награде #ВЕРУЈУСЕБЕ, коју у оквиру Београдског фестивала игре додељује Ерсте банка Начини на који друштво прави поделу на људе који имају и оне који немају своје… »

Преминуо чувени њујоршки детектив - инспирација за култни филм (видео)

Србија данас пре 3 сата
Велики полицајац. Њујоршки детектив Сони Гросо, чија је улога у наркооперацији "Француска веза" била инспирација за лик Бадија Клаудија Русоа у истоименом роману и акционом филму из 1971., преминуо је у среду, објавила је… »

Гусларско вече у прокупачком Музеју

Јужне вести пре 5 сати
Гуслари из Ниша, Прокупља и Медвеђе извођењем патриотских, родољубивих, епских и старих народних песама, представиће се прокупачкој публици у суботу, 25. јануара од 18 сати у Народном музеју Топлице на 6. дружењу гуслара… »

Фестивал фантастике гостује у Новом Саду

Дневник пре 5 сати
НОВИ САД: Фестивал српског филма фантастике почиње своју турнеју по градовима Србије и бивше Југославије гостовањем у Новом Саду. Филмско дружење с љубитељима научне фантастике и хорора одржава се сутра од 20 часова у… »

Култура, најновије вести »