Култура

Милош Црњански – рођен да буде писац

Вести онлине пре 4 сата
Милош Црњански, један од највећих српских писаца, живео је у бурном историјском периоду. Био је актер догађаја који су мењали свет, а и његов поглед на живот. Више од 20 година провео је ван ових простора због изразито… »

Бред Пит шутнуо удату манекенку: То никада није ни била озбиљна веза

Курир пре 5 сати
Холивудски глумац Бред Пит и удата манекенка Никол Потуралски су раскинули. "Бред и Никол раскинули су пре неког времена. Њихова кратка веза никад није била озбиљна", тврди извор упознат с њиховим односом за "УС Веекли" … »

После 4 месеца осећам као да имам каиш око груди! Буле Гонцић страховао за живот због короне, још има последице, а ово су…

Курир пре 4 сата
Глумац Светислав Буле Гонцић (60) страховао је за свој живот када се заразио короном, а како каже и данас осећа последице опасног вируса. Наиме, глумац истиче да се одмах јавио у Земунску болницу кад је почетком јула… »

Епоха гламура и насиља: Књиге Џулијана барнса и Бранке Криловић

Вечерње новости пре 4 сата
ИЗ продукције "Геопоетике" у среду су представљене две нове књиге: "Човек у црвеном капуту" Џулијана Барнса (1946), енглеског писца светског реномеа и роман "Лига безочних" Бранке Криловић (1950), дугогодишње уреднице РТС… »

“Љубав увод у живот” – прва збирка песама Пироћанца Стефана Вељковића

Плус онлине пре 5 сати
Стефан Вељковић написао је своју прву збирку песама под називом “Љубав увод у живот”. Говорећи о садржини збирке, Вељковић истиче да је по његовом мишљењу љубав корен свих дешавања на планети, што је желео да… »

Изложба цртежа "Белешке" до 30. новембра у лесковачкој Библиотеци

Јужне вести пре 6 сати
Прва самостална изложба цртежа малог формата “Белешке” Јелене Ђукановић биће представљена до 30. новембра у читаоници Библиотеке “Радоје Домановић”, а отварање је у четвртак, 29. октобра од 18 сати на Јутјуб… »

Зимско радно време Народног музеја од 1. новембра

Наиссус инфо пре 5 сати
У недељу, 1. новембра радно време Народног музеја прелази у зимски режим. Радно време Археолошке сале и Књижевно меморијалне поставке Сремац / Миљковић се не мења. Сви објекти су понедељком затворени за посетиоце. Улазак… »

Свадба познатог рокера згрозила свет: Оженио се 34 године млађом, одузео јој невиност кад је имала 14! Његов син тек је…

Курир пре 5 сати
Бил Вајман (82), некадашњи члан бенда Ролингстоунс имао је бурну прошлост. Наиме, он је шокирао јавност када се 1989. године оженио Менди Смит у својој 52. години, а она је тада имала само 18. У документарцу посвећеном… »

Борба за љубав детета: Викенд са ћалетом од данас у биоскопима

Вечерње новости пре 5 сати
НОВИ филм познатог редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића "Викенд са ћалетом" од данас је на репертоару домаћих биоскопа. Момчиловић овога пута "проговара" о односу биолошког оца и сина, средовечног београдског… »

Вујадин Савић за курир о првој улози на филму: Ненад Јездић ми је омиљени глумац, а њему је опроштено што је…

Курир пре 7 сати
Вујадин Савић наставља стопама свога оца Дулета и на филму, па ћемо га гледати у новој комедији "Викенд са ћалетом". Сценариста и редитељ овог остварења Мирослав Момчиловић фудбалера је изабрао да игра самог себе и да… »

Култура, најновије вести »