Култура

“Не волите мртве животиње? Заобиђете нову Херстову изложбу”

Нова пре 8 сати
Још од деведесетих година прошлог века, када је, као део групе “Иоунг Бритисх Артистс”, ступио на уметничку сцену Дејмијан Херст навикао је на контроверзе. “Шок тактика” му никада није била страна, а нарочито на… »

Нисмо више стриптизете: Исправљен шифрарник занимања који није вредновао рад пантомимичара

Вечерње новости пре 8 сати
ПАНТОМИМИЧАРИ више нису стриптизете - овом, новинарски провокативном реченицом, огласио се председник Светске организације пантомимичара Марко Стојановић и скренуо пажњу на дугогодишњи административни нонсенс. Наиме, иако… »

Изложба о Британцима: Галерија Међуопштинског историјског архива Чачак

Вечерње новости пре 8 сати
У ГАЛЕРИЈИ Међуопштинског историјског архива Чачак у уторак, у 13 сати биће отворена изложба „Британци и Други светски рат у Југославији”, аутора потпуковника Ника Илића, војног аташеа у британској амбасади у Београду… »

Стаљинов шпијун из осијека: Из Јапана у Србију стигао предмет човека који је зауставио нацисте пред Москвом! (фото)

Србија данас пре 8 сати
Из Јапана је стигао писаћи сто Бранка Вукелића, човека који је својим шпијунским активностима значајно допринео заустављању Немаца пред Москвом. Вукелић је био члан шпијунског прстена најпознатијег руског шпијуна… »

Супруга славног глумца сада живи на улици, скупља храну из контејнера! Испливале језиве слике манекенке!

Курир пре 10 сати
Некадашња манекенка Лони Вилисон (37) и бивша супруга звезде "Чувара плаже" Џеремија Џексона (40) виђена је први пут на улицама Лос Анђелеса после две године. Она је сада бескућница и наркоманска зависница, а бори се и… »

Босански уметници: Осуђујемо нападе на српске колеге

Нова пре 10 сати
Осуђујемо све нападе у Србији на наше колеге глумце, редитеље, писце, ликовне уметнике, продуценте, организаторе и директоре уметничких институција, који су ових дана изложени низу напада због свог уметничког ангажмана… »

Додељене годишње награде Удружења музичких уметника Србије

Данас пре 9 сати
Пола века се јединствена, ретка и једна од најзначајнијих награда из области уметничке музичке интерпретације у Србији, годишња награда Удружења музичких уметника Србије установљена 1970.године, додељује сваке године за… »

Само се срушила на снимању! Хајд Клум пала у несвест, хитно је одвели у болницу

Курир пре 9 сати
Једна од најпознатијих манекенки Хајди Клум (46), која је упркос пандемији коронавируса и те како запослена, недавно је завршила у болници јер је пала у несвест на снимању - Радим на неколико пројеката и срећна сам што тиме… »

Улога глумаца у српској демократској револуцији

Нова пре 11 сати
Глумци су пожељни у странкама због препознатљивости у јавности, а да ли они треба да се упуштају у политички живот сасвим је друго питање. Ако се судбином свог народа баве лекари или пекари, не видим зашто не би и драмски… »

Три београдске и домаћа представа на Ревији малих позоришних форми

Плус онлине пре 10 сати
Градимир Филиповић, управник пиротског Народног позоришта ексклузивно је, за Портал Плус онлине, најавио да ће од 2. до 5. новембра бити одржана традиционална Ревија малих позоришних форми. За сада остаје одлука да ће Ревија… »

Култура, најновије вести »