Култура

Карди Би направила хаос полицији: Зашто упирете пиштољ у мог мужа?! Офсет тврди да су га напале трампове присталице (фото…

Курир пре 15 сати
Репер Офсет притворен је због сумње да је махао пиштољем на присталице америчког председника Доналда Трампа. Праву сцену због тога направила је његова бивша жена, са којом се помирио - Карди Би. Пријатељ је морао да држи… »

Коментар: Спектакл интерруптус

Вечерње новости пре 15 сати
ВАША критичарка је, у свом дугом позоришном животу, само два пута присуствовала инциденту прекидања позоришног чина, оба пута у "извођењу" Мирјане Карановић. Као и онда, у ЈДП, глумица је, у току премијерног извођења… »

Дан када је Иво Андрић добио Нобелову награду: Речи које је изговорио пре 95 година и сад одзвањају

Србија данас пре 15 сати
Оставио је неизбрисив траг. - Нобелову награду сматрам као изузетно признање за целокупну књижевност моје земље - била је реакција Иве Андрића на вест да је добитник Нобелове награде за књижевност, коју му је Шведска… »

Лејла Ћехајић: Пловидба

Арте пре 16 сати
Изложба ће бити отворена у суботу, 24. октобра 2020. године у 14:00 сати, у простору Друштва МЛАЗ у Почитељу. ЛЕЈЛА ЋЕХАЈИЋ рођена је 1978. године у Сарајеву. Завршила је Средњу школу примијењених умјетности у… »

Сања Луковац, пијанисткиња: Синтеза имагинације и дисциплине

Дневник пре 16 сати
НОВИ САД: Међу многим талентима које је изнедрила Академија уметности у Новом Саду је и пијанисткиња Сања Луковац, која је у дванаестој години постала полазник припремне године за младе таленте при АУНС, у класи проф. Рите… »

Дани Зорана Радмиловића у Зајечару: Најбољи глумац Борис Исаковић

Дневник пре 16 сати
НОВИ САД/ЗАЈЕЧАР: На 29. Данима Зорана Радмиловића, који су управо завршени у Зајечару, награда за најбољег глумца припала је Борису Исаковићу за улогу господина Р. у представи "Зашто је полудео господин Р.?" по тексту… »

Позоришна критика – Александра Гловацки: Злочин без казне

Нова пре 16 сати
Премијера у Београдском драмском позоришту: Бернхард Шлинк/Федор Шили: ''Читач'', режија Борис Лијешевић. О злочину и казни, о греху и искупљењу, о способности праштања и потреби за опростом макар и највећим… »

Спрског глумца нећете препознати: Појавио се у популарној серији и то скроз другачији! Пустио косу, браду и угојио се! (фото)

Курир пре 15 сати
Глумац Никола Ракочевић појављујесе у једној епизоди популарне серије, а многи га нису препознали. Никола Ракочевић који је важио за великог шмекера глумца међу глумцима сада се угојио и пустио косу, па га многи нису ни… »

"Повлачење Америке из Споразума ИНФ озбиљна грешка": Путин послао јасну поруку!

Србија данас пре 16 сати
Споразум је имао посебну улогу. Повлачење Сједињених Америчких Држава из Спразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета (ИНФ) је озбиљна грешка која повећава ризик од трке у наоружању, истакао је данас… »

20 књига које нам помажу да разумемо 2020.

Нова пре 17 сати
Пандемија, климатске промене, раст популизма, све софистициранија технологија, само су неке од ствари које би ваљало да разумемо не бисмо ли разумели и време у ком живимо. Постоје, срећом, и књиге које у томе помажу… »

Култура, најновије вести »