Култура

Пет страних књига из 2019. које треба да прочитате

РТС пре 24 сата
Наши издавачи ишли су у корак са светом, објављен је велики број књига из различитих култура. Пет најупечатљивијих одабрала је Сања Милић. "Црвена кејла" – Исак Башевис Сингер Сингеров роман "Црвена Кејла" написан на… »

Сакупљач горких несаница

Политика пре 24 сата
Писање је за овог свестраног књижевника било, да се позовемо на једну од честих метафора његове поезије, стваралачки и егзистенцијални чин „одбране од хладноће”, оне судбинске и историјске језе којој човек, поготову… »

Љубица Туцаков: Лични простор тела

Арте пре 1 дан
У петак, 17. јануара, у 20 часова, у Галерији СУЛУВ биће отворена изложба слика Љубице Туцаков под називом Лични простор тела. Изложба ће трајати до 31. јануара 2020. године. Изложба Лични простор тела настала је са… »

"Нема више Неде, нема оне предивне даме, нема моје пријатељице": Потресан говор Феђе Стојановића на комеморацији глумици

Вечерње новости пре 24 сата
Последње збогом филмској диви упутио је и њен колега глумац, али и дугогодишњи приајтељ. Комеморација поводом смрти глумице Неде Арнерић одржава се у Југословенској кинотеци. Последње збогом филмској диви упутио је и њен… »

Јутјубер, оперски певач, професорица! Пукли 140.000 евра за Евровизију, а познате фаце бројимо на прсте

Курир пре 1 дан
Радио-телевизија Србије саопштила је 9. јануара да су изабране 24 композиције које ће крајем фебруара учествовати на фестивалу Беовизија 2020, од којих ће победничка представљати Србију на избору за песму Евровизије 2020… »

Долазим у Србију ако Новак Ђоковић пристане да ми буде гост! Авантуриста Бер Грилс открио да наша земља има све!

Курир пре 1 дан
Чувени авантуриста Бер Грилс не би остао гладан када би га на сваком ћошку неко нуткао храном и када би се сусрео са српским гостопримством. Пред нову сезону емисије "У дивљини са Бером Грилсом", чувени авантуриста у… »

„Експресије моје душе“ пред краљевачком публиком

Данас пре 1 дан
Синоћ је, у Галерији Културног центра „Рибница“ у Краљеву, отворена изложба краљевачког уметника Драгољуба Босића који ствара и излаже већ 57 година у континуитету. Овај врсни стваралац и ликовни педагог, рођен је… »

У петак молебан и литија у Новом Саду због црногорског Закона о вероисповести

Радио 021 пре 24 сата
Молебан и литија биће организовани у петак, 17. јануара у Новом Саду, а као вид подршке Српској православној цркви у Црној Гори због новог Закона о слободи вероисповести. Прво ће у храму Успења Пресвете Богородице од 19… »

ВИДЕО: Индијски посластичари направили колач дуг 6,5 километара

Радио 021 пре 24 сата
Више стотина индијских посластичара у среду је у држави Керали направило најдужи колач на свету, укупне дужине 6,5 километара, чиме су оборили претходни рекорд који су поставили кинески посластичари. Огромни колач од… »

Уметност Марка Челебоновиће у четвртој деценоји 20. века

Арте пре 1 дан
Програм изложбе Уметност Марка Челебоновиће у четвртој деценоји 20. века (7. новембар 2019 – 26. јануар 2020) Спомен-збирка Павла Бељанског Нови Сад, Трг галерија 2. Четвртак, 16. 1. 2020, 19 часова Предавање Представа… »

Култура, најновије вести »