Култура

Кловнови су тужна бића: “Зоранов дар био је пресудан…” – Из поклон књиге о великом глумцу која се добија уз нови…

Недељник пре 21 сат
Фото: Фотографије из породичне архице породице Радмиловић, захваљујући његовој сестричини Селени Вицковић Муци Драшкић је касније сведочио новинару Ристи Витанову како је рођен Зоранов Иби: “Рад са Зораном у том првом… »

У Чачку представљена нова верзија Дигиталне библиотеке

Морава инфо пре 20 сати
ЧАЧАК – Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ представила је у уторак нову верзију Дигиталне библиотеке и нови веб сајт, обележивши тако Светски дан аудио-визуелне културне баштине. На промоцији су говорили… »

“Мајку ли вам националистичку…”: Зоран Радмиловић је сео у излог посластичарнице, тако да свако може да га угледа…

Недељник пре 21 сат
Фото Архива, (из породичног албума Зорана Радмиловића, захваљујући Селени Вицковић, његовој сестричини) Посве су другачије приче о његовим политичким коментарима које је просипао по кафанама, све спрдајући се на рачун… »

Премијера кратког филма “Фаце ме!”

Данас пре 22 сата
Премијера документарно-експерименталног филма “Фаце ме!” ауторке Јелене Павловић, једног од победничких радова на конкурсу у организацији Миксер фестивала и Факултета примењених уметности “БлацкБокс 2020: Споменик”… »

Ко би рекао? Цецина кума је позната глумица, а сад је пороговорила о правом односу са певачицом (курир телевизија)

Курир пре 21 сат
Позната глумица Љубинка Кларић период короне проводи мирно у породичном окружењу. Уз посао и бригу о детету, како сама каже њен живот није се много променио од како је цео свет запао под пандемију злоћудног вируса. Иако… »

Најнеобичнија књига Џулијана Барнса на српском

Нова пре 21 сат
Џулијан Барнс исписао је још једну истински иновативну књигу која не личи ни на једну коју је раније написао, приметили су критичари, говорећи о његовом “Човеку у црвеном капуту”, управо објављеном у преводу на… »

Дванаест врхунских концерата на 52. Бемусу од 1. до 13. новембра

Блиц пре 22 сата
Дванаест врхунских концерата светских и домаћих музичара, у широкој палети уметничке музике – од бечке класике до узбудљивих спојева са попом, џезом и изворном музиком – чине овогодишње 52. Београдске музичке… »

Пронађена скупоцена Пикасова слика нестала 1999. године

Вести онлине пре 22 сата
Дански детектив за уметнине Артур Бранд је пронашао Пикасову слику „Бусте де Фемме“ којој се изгубио сваки траг још пре 20 година. У питању је портрет француске фотографкиње и сликарке Доре Мар, која је била у романтичној… »

Финчер о “Манку”: Као да је из Скорсезеовог подрума

Нова пре 23 сата
Хтели смо да пружимо осећај као да је све пронађено у архивама Калифорнијског универзитета или у подруму Мартина Скорсезеа на путу да буде рестаурирано, каже редитељ Дејвид Финчер о свом филму “Манк”, који ће гледаоци… »

Сремчева награда роману "Ништа лакше од умирања" Елведина Незировића

Јужне вести пре 23 сата
Прошле године је према оцени жирија најбоља прозна књига и добитник награде "Стеван Сремац" роман Ништа лакше од умирања босанско-херцеговачког књижевника и новинара Елведина Незировића. Жири каже да овај роман држи… »

Култура, најновије вести »