Култура

Распоред сахрана за четвртак, 27. фебруар

Радио 021 пре 1 дан
Распоред сахрана за четвртак, 27. фебруар, на гробљима у Новом Саду, која су под ингеренцијом ЈКП "Лисје". НОВИ САД Градско гробље 09.00 - Перо Поповић (1939) 09.45 - Драгиша Миленковић (1952) 10.30 - Николица Павловић… »

Филмови настали као адаптације видеоигара

Ал Јазеера пре 1 дан
Бројни филмови који су настали на основу видеоигара доживјели су велики комерцијални успјех. Набројати филмове који су настали као адаптације видеоигара и појаснити их сáмо за себе подразумијевало би широки научни рад и… »

Српкиња међу светским звездама које тврде да су спавале са духовима: Задигао ми је спаваћицу и почео да дахће?! Језа!

Курир пре 1 дан
Људи који тврде да су имали контакт са духовима углавном би препричавали како је сусрет био непријатан, усред ноћи, те да им је било веома хладно и да данима нису могли да се отресу тог осећаја нелагоде. Међутим, међу… »

"Сексуалност жена ван брака и даље је табу-тема"

Б92 пре 1 дан
Званично је "Маре" швајцарско-хрватски филм, али је он израстао из Конавла. Живот му је удахнула хрватска глумица Марија Шкаричић и прича је која се родила у конавоском делу душе швајцарске редитељке Андрее Штаке. Маре… »

Имам викендицу на Сребрном језеру, тамо окупљам друштво: Горица Поповић открила како ужива, цео дан спрема ово!

Курир пре 1 дан
Горица Поповић открила је да воли и често спрема храну за своје најдрже, а на питање коју храну она највише воли и да ли је тачно да љубав улази на уста, дала је занимљиве одговоре. "Волим да кувам, нарочито стара… »

Кејт Мидлтон изгледа исцрпљено! Сви гледали уморно лице Војвоткиње од Кембриџа, а тек када су јој снимили руке (Фото)

Курир пре 1 дан
Кејт Мидлтон и принц Вилијам присуствовали су једној добротворној свечаности у Лондону, а много пажње привукао је изглед Војвоткиње од Кембриџа. Кејт се појавила у црном капуту, испод које је имала хаљину, међутим стајлинг… »

Певачица која се пробила због једног хита САД слави: Сви се питали како јој је отац после несреће, више нема места бризи

Курир пре 1 дан
Отац Меган Трејнор доживео је несрећу када је прелазио пут у Лос Анђелесу, а возач је само побегао са лица места где се незгода догодила. Певачица је због тога данима била ван себе, а сада је објавила лепе вести. Гери Трејнор… »

Глумачка радионица Дома културе на Ријечком карневалу (ФОТО)

Морава инфо пре 1 дан
ЧАЧАК – На 37. Ријечком карневалу, одржаном од 21. до 23. фебруара, највећем карневалу на Балкану, учествовала је и Глумачка радионица Дома културе Чачак са представом “Мачор у чизмама“, у режији Владимира… »

Конкурс швајцарске амбасаде – шанса за уметнике из Србије

Данас пре 1 дан
Амбасада Швајцарске у Србији упутила је данас отворени позив младим визуелним уметницима и уметницама из Србије да се до 5. марта пријаве на годишњи конкурс „Приватна вредност“. Прилику да добију финансијску потпору за… »

Народни музеј чека страницу Мирослављевог Јеванђеља и руску Думу

Дневник пре 1 дан
БЕОГРАД: Руска Дума још није усвојила Споразум који су потписала министри културе Србије и Русије о међусобном уступању 166 странице Мирослављевог јеванђеља и седам слика руског уметника Николаја Константиновича Рериха, а… »

Култура, најновије вести »