Култура

„ВРШАЧКА ПОЗОРИШНА ЈЕСЕН” „Ујка Вања” на отварању фестивала класике

Дневник пре 1 дан
Беседом наше познате глумице Светлане Бојковић и премијерним извођењем представе “Ујка Вања”, вечерас ће бити отворен Фестивал класике “Вршачка позоришна јесен” у вршачком Народном позоришту. Беседом наше… »

Нови број часописа "Театрон" о првацима глуме

Вечерње новости пре 1 дан
Ново издање посвећено обележавању 150 година Народног позоришта и 64. Стеријином позорју. ИЗ штампе је изашао нови број часописа за позоришну уметност "Театрон", посвећен обележавању 150 година Народног позоришта и… »

Краљевићи ураде нешто лепо, А Меган Маркл свакако лоше прође! Хтели су да слика малог Арчија буде леп гест, а онда су…

Курир пре 1 дан
Принц Хари и Меган Маркл честитали су 71. рођендан принцу Чарлсу путем друштвених мрежа досад необјављеном фотографијом с крштења сина Арчија. Фотографија приказује три генерације британске краљевске породице, принца… »

Представа за децу „Дечји кабаре“

Патак онлине пре 1 дан
ВАЉЕВО- У Центру за културу у суботу, 16. новембра, у подне, биће изведена представа за децу „Дечји кабаре“ позоришне трупе „Весело мајмунче“ из Шапца. Текст, режију и сонгове потписује Љубиша Баровић, а играју… »

Борка Томовић проговорила о улози мајке: Надам се да ће ми увек бити овако! Глумица је због наследника морала да се одрекне…

Курир пре 1 дан
Откад је добила сина, Борка Томовић признаје да је живот посветила њему и да сваки тренутак проводи са наследником, а велику подршку има од супруга, одбојкаша Новице Бјелице. Борка истиче да јој је ово најлепши период у… »

Ево програма Књижевне колоније НУ: Потврђен долазак Бећковића

Врање невс пре 1 дан
Матија Бећковић, српски књижевник и академик, отвориће овогодишњу традиционалну манифестацију "Књижевна колонија" у Врању. То ће се догодити 5. децембра, на самом отварању колоније, у време када Јавна установа Народни… »

На промоцији књиге Боба Дилана: "Тада су га сви прогласили издајником, али он је остао при своме"

Б92 пре 1 дан
На одржаној промоцији књиге Боба Дилана "Песме 1961-2012" о богатом опусу славног музичара и Нобеловца говорили су преводиоци Владимир Копицл и Мухарем Баздуљ, као и уредници издања Зоран Пауновић и Владислав Бајац. Књига… »

Вучић неће, али Чворак иде у Загреб

Морава инфо пре 1 дан
ЧАЧАК – Председник Србије Александар Вучић одлучио је не иде у Загреб на конгрес Европске народне партије. Вучић је председнику ЕПП Жозефу Долу јавио телефоном, али и писмено да не долази у Загреб „због свеопште хајке… »

Представа “Под жрвњем“ вечерас у Дому културе

Морава инфо пре 1 дан
ЧАЧАК – У чачанском Дому културе у петак 15. новембра биће изведена представа Југословенског драмског позоришта “Под жрвњем“, по тексту Драгослава Ненадића и у режији Егона Савина. Драма „Под жрвњем“ открива… »

Ексклузивно! Курир на снимању Државног службеника 2: Никола Ракочевић и Аљоша Вучковић стижу као појачања

Курир пре 1 дан
Заплет је врло модеран и тиче се савремених технологија и друштвених мрежа. Пратимо и дешавања у свету. Уводимо у службу људе из старе граде ДБ, каже редитељ. Друга сезона „Државног службеника“ на мале екране стиже… »

Култура, најновије вести »