Друштво, најновије вести

Узнемирујући подаци грађевинске коморе Србији недостаје чак 90.000 мајстора

Вечерње новости пре 17 минута
У Националној служби за запошљавање најтраженије занатлије, а многи профили нису уопште интересантни. У трогодишњим школама недовољно ученика. Старост грађевинских радника у просеку 55 година. ОКО 90.000 занатлија свих… »

Слике од којих застаје дах: Владимир је репрезентативац Србије у подводној фотографији, а његови радови су невероватни (фото)

Блиц пре 1 сат
На Тенерифима је пре два дана почео Светски шампионат у подводној фотографији, а Србија по први пут има репрезантативца у тој дисциплини - Владимира Младеновића који наступа на том престижном такмичењу. Шампионат је почео… »

60 Година мистерије и језиви детаљи: Да ли је коначно откривено како је страдала група студената на руској "планини смрти"?

Блиц пре 53 минута
Група студената локалног техничког универзитета коју је предводио Игор Дјатлов кренула је на последње планинарско путовање на Уралу у фебруару 1959. године. Сликали су се и водили дневнике, у којима су описали веселу атмосферу… »

Етничко чишћење кроз историју

Данас пре 1 сат
СТУДИЈА У средишту нове историографске студије Владимира Петровића Етничко чишћење, коју су недавно објавили Архипелаг и Институт за савремену историју, налази се генеза концепта етничког чишћења у историјским… »

Србија се ујединила у хуманости Народ купује Нађи (6) кров над главом

Вечерње новости пре 2 сата
Прича о девојчици из Ниша која живи са баком и деком у нехуманим условима подигла на ноге целу земљу. Већ прикупљено 30.000 евра за куповину стана. ПРИЧА о шестогодишњој Нађи Билбији, која са баком и деком живи у… »

Древни "шпански Стоунхенџ" изронио из језера (видео)

Вечерње новости пре 2 сата
Археолозима суша омогућила да древни мегалитски локалитет, познат као Долмен Гуадалперал, потпуно изрони из вештачког језера од када је поплављен пре више од пола века. Низак водостај у шпанском резервоару Ваљдекањас… »

Дијета: Грожђе за добру линију и здраво срце

Вечерње новости пре 1 сат
Овај јеловник доводи до брзог губитка килограма. Дијета са грожђем добра је и за побољшање метаболизма и чишћење тела од токсина. Ово укусно воће благотворно делује на здравље срца и крвотока. СЕЗОНА грожђа може да… »

Желимо организацију ЕуроПриде 2022.

Данас пре 4 сата
Дневник Четвртак, 12. септембар: Као и сваке године, четвртак пред Прајд је почетак завршне фазе припрема. Већина гостију из региона и Европе стигли су у Београд. Јутрос смо се састали са полицијом по последњи пут пред Прајд… »

Београд домаћин ЕуроПрајда 2022. године

Данас пре 4 сата
На годишњој конференцији Европске асоцијације организатора прајдова (ЕПОА), Београд Прајд је освојио титулу града домаћина и организатора европске манифестације ЕуроПрајд 2022. године, победивши остале кандидате, Барселону… »

Триван: До краја године стратегија за управљање отпадом

Данас пре 3 сата
Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас у Пионирском граду у централној манифестацији обележавања Светског дана чишћења у Србији, и том приликом рекао да је Србија на добром путу да успостави… »

Вести дана »