Друштво, најновије вести

Медијски мрак у време короне (9): Исток, запад, север, југ – где год кренуо, наћи ћеш исто

Цензоловка пре 8 минута
Бескрајна је прича о онемогућавању локалних новинара да нормално раде свој посао током ванредног стања широм Србије – наш би серијал могао да потраје неколико месеци. Подсећамо на још неке градове у којима је… »

“Претерана дијагностика велика већина дијагноза карцинома штитне жлезде последица претеране дијагностике”: СЗО тврди да…

Недељник пре 21 минут
Фото: Профимедиа Епидемија великог броја дијагноза карцинома штитне жлезде брзо се шири у свету и захватила је више од милион особа у око тридесет земља, према новом истраживању Агенције за рак Светске здравствене… »

После неколико месеци агоније, више од 200 Срба заточених на крузерима широм света, коначно стигло у домовину

Блиц пре 28 минута
Због ограничења узрокованих пандемијом корона вируса, поморци широм света месецима нису могли да се врате својим кућама. Крузер “Карнивал бриз” упловио је јуче у дубровачку луку Груж, где су искрцани сви путници. У… »

До скоро није имао рачунар, а сада је захваљујући онлајн предузетништву мултимилијардер - ево како!

Блиц пре 3 минута
Џош Елизекс (26) за само годину дана постао је лидер у онлајн предузетништву, а за успех каже да је кључна само једна ствар! Пандемија Цовид-19 променила је цео свет, а посебно се одразила на пословно тржиште. Да би се… »

Коментар Черупање српског језика: Бугари у акцији

Вечерње новости пре 20 минута
Бугарска академија наука издала књигу по којој говори на територији јужне Србије, све до Копаоника, имају - бугарске корене. НА простору између Бугарске и Македоније на истоку и Словеније на западу имамо неколико политичких и… »

Бесплатан улаз у Јавни акваријум и тропикаријум за одређене категорије

Данас пре 33 минута
Јавни акваријум и тропикаријум Београд објавио је данас на својој инстаграм страници да ће сваког радног дана бити бесплатан улаз за неку од категорија становништва. Како су навели, Управни одбор Јавног акваријума и… »

Плата 1.000 евра, али џабе! Ових мајстора у Србији ни за лек: За ово занимање нико се није школовао пуних 20 година!

Курир пре 32 минута
Пре више од двадесет година из школских клупа изашла је последња генерација монтера лифтова и сервисера. Тако је Дарко занат учио од старијих мајстора. БЕОГРАД - И наредна школска година ће почети без могућности за… »

Првостепена пресуда, добили 30 и 10 година за тешко убиство

Данас пре 28 минута
Небојша Милошевић „Жаба“ (35) из Кнежице, осуђен је на 30 година затвора за тешко убиство Славољуба Драгомировића (66) из Мелнице, а Малиша Драгутиновић (52) из Кнежице на 10 година због помагања у извршењу… »

Стравични напади на Србе се настављају: Каменована кућа повратника Жарка, претходни напади под велом мистерије

Србија данас пре 15 минута
Каменована кућа повратника Жарка Зарића у Љубожди. Непознате особе каменовале су у уторак увече кућу повратника Жарка Зарића у селу Љубожда, општина Исток, потврдио је начелник Пећког округа Мило Стевановић… »

УНС: Полиција да пронађе ко је узнемиравао Душана Млађеновића са Н1

Цензоловка пре 1 сат
Удружење новинара Србије (УНС) позива полицију да утврди ко је узнемиравао новинара телевизије Н1 Душана Млађеновића и тужилаштво да покрене поступак против те особе. Млађеновићу је данас њему непозната особа на улици… »

Вести дана »