Култура, најновије вести

Александра Миловановић добитница регионалне награде ДИАЛОГОС

Данас пре 7 минута
Добитница награде ДИАЛОГОС за најбољу књигу у региону у области истраз̌ивања културе и теорије медија у 2019. години је проф. др Александра Миловановић за књигу „Ка новим медијима: Трансмедијални наративи између филма и… »

Мирослав Момчиловић: Све и даље мора да се завршава преко везе

Данас пре 1 сат
Редитељ за Данас уочи вечерашње премијере свог филма "Викенд са ћалетом" Не могу да кажем да је прича лична јер сам растао у породици која је била просечна – средња класа у СФРЈ, отац инжењер, мајка васпитачица… »

Музички ансамбл "Барцелона Гипси балКан Орцхестра" на турнеји по Србији

Блиц пре 49 минута
Међународни музички ансамбл Барцелона Гипси балКан Орцхестра креће на турнеју по читавом региону, а добра вест је да долазе и у Србију. Након распродатих и због пандемије одложених мартовских концерата у Италији уследила је… »

ЈОАКИМ Женидба и удадба или бајат хлеб је бољи него глад ФОТО/ВИДЕО

Врање невс пре 43 минута
Представа Женидба и удадба, која је ансамбл Књажевско–српског театра у Крагујевцу у среду увече извео у Позоришту Бора Станковић у Врању у склопу 56. Фестивала професионалних позоришта Србије Јоаким Вујић, је социјална… »

Објављен роман “Пластелин” Ивана Ђурђевића: Књига препуна мистерија, неизвесности и неочекиваности

Блиц пре 42 минута
Роман “Пластелин” аутора Ивана Ђурђевића, управо је објављен у издавачкој кући “Порталибрис”. “У једном сасвим обичном дану живот ћутљивог водоинсталатера Мартина Ваша окренуће се наопачке: саопштавају му… »

Враћање плесу и игри као остварење сна

Политика пре 54 минута
Рад са Дуњом Јоцић био је истраживачки, каже Марија Бергам која игра у плесној представи „Изгубљени пејзажи“. Тело све памти, био је спонтани коментар глумице Марије Бергам коју смо гледали у плесној представи… »

Новосадски џез фестивал онлајн од 12. до 14. новембра

Дневник пре 42 минута
НОВИ САД: Новосадски џез фестивал по 22. пут биће одржан у новом облику, односно онлајн, услед и даље актуелне пандемије, тако да ће програми без публике моћи да се прате на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада и… »

Расписан Конкурс за градску књижевну награду „Славиша Николин Живковић

Наиссус инфо пре 1 сат
Друштво најављује два културна догађаја у новембру. Конкурс за градску књижевну награду „Славиша Николин Живковић“ биће отворен од 30. октобра закључно до поноћи 30. новембра 2020. године. Књижевни ствараоци могу… »

Песма Срце групе ЕКВ открива целу истину о љубавном животу Милана Младеновића

Ноизз пре 1 сат
Фронтмен и гитариста култног бенда Екатарина Велика до последњег даха волео је једну жену, којој је посветио песму симболичног имена "Срце". Дисао је за рокенрол, борио се против ратне пропаганде и исписивао ноте од којих и… »

Друштвене мреже, приватност и заштита личних података: Поднете тужбе против Фејсбука због Кембриџ аналтика скандала

Радио 021 пре 1 сат
Компанија је оптужена да није заштитила приватне податке готово милион корисника у Енглеској и Велсу. Реутерс Група људи поднела је тужбу против Фејсбука јер није заштитио приватне податке корисника те друштвене мреже у… »

Вести дана »