Култура, најновије вести

Дани Фабра у Београду

Вечерње новости пре 12 минута
Белгијски уметник представиће се изложбом, монодрамом и књигом. ПОЗНАТИ мултимедијални уметник Јан Фабр долази у Београд, а нашој публици ће се представити с неколико различитих пројеката. У Народном музеју (од 21. фебруара… »

Свечана вечера у част Нобеловца: Петер Хандке код амбасадора Србије у Паризу

Вечерње новости пре 4 сата
Уз прослављеног књижевника, његову супругу и ћерку, гости Наташе Марић били су угледни француски писци, новинари, издавачи и историчари. ПАРИЗ - Отварајући у петак увече Светосавску академију у својој резиденцији у… »

Закон о повратку петербуршког листа: Усвојена три акта из области културе

Вечерње новости пре 6 сати
Посланици Скупштине Србије усвојили у петак три правна акта из области културе. Потврђен споразум са Русијом за комплетирање Мирослављевог јеванђеља. МЕЂУ три правна акта из области културе, која су у петак усвојили… »

На Калемегдану дочекана Кинеска Нова година

Данас пре 6 сати
Светлосним спектаклом, ватрометом и традиционалном музиком, на Калемегдану је уз присуство представника амбасаде Кине и Владе Србије дочекана Кинеска Нова година, „година пацова“. Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо захвалила… »

„Астерикс и Верцингеториксова ћерка“ најпродаванији стрип 2019. године у Француској

Данас пре 6 сати
Ово је вест која је задрмала све љубитеље стрип уметности у Европи, а верујемо и у свету. Један италијански портал Фуметто Логица објавио је да је стрип “Астерикс – Верцингеториксова ћерка” најпродаванији стрип у… »

Светосавска академија у Удружењу књижевника Србије: Дело Саве Немањића је крштеница српског народа

Вечерње новости пре 7 сати
Сава је први српски потпис и тим именом се потписује читав народ. У препуној свечаној сали Удружења књижевника Србије данас је одржана Светосавска академија у славу и част првог архиепископа СПЦ, дипломате и књижевника… »

Српски филмови у програму фестивала у Гетеборгу

Вечерње новости пре 7 сати
Филмски фестивал у Гетеборгу, најзначајнија филмска смотра у Шведској, почиње вечерас, а српски филм присутан је у више селекција и програмских целина фестивала. Филмски фестивал у Гетеборгу, најзначајнија филмска смотра у… »

Позориште из Битоља отказало учешће на фестивалу Театар на раскршћу

Данас пре 9 сати
Још једна представа неће учествовати у званичној конкуренцији нишког фестивала Народни театар Битољ, из Северне Македоније, одлучио је да повуче представу „Бакхе“ Еурипида, у режији Игора Вука Торбице, са другог… »

Јан Фабр у Београду са изложбом, представом, књигом

Данас пре 9 сати
Гостовање Јана Фабра у Београду у фебруару обједињено је отварањем изложбе Празник малих пријатеља у Народном музеју у Београду, извођењем монодраме „Ноћни писац“ у Народном позоришту и објављивањем Фаброве треће… »

„Жизела“ уживо из Бољшој театра

Данас пре 9 сати
Дело Адолфа Адама у новом руху на великом платну Цинеплекскс биоскопа Уживо у Цинеплекскс УШЋЕ Схоппинг Центер биоскопу, у недељу, 26. јануара, у 16 сати, приказује се балет „Жизела“ из чувеног руског Бољшој театра. Нова… »

Вести дана »