Војводина, најновије вести

Архив града: Заборављено позориште у дворишту хотела Ержебет

Дневник пре 32 минута
НОВИ САД: Градски Магистрат је 1892. године наредио управи Друштва за Српско народно позориште да у року од 30 дана мора да сруши зграду „Градске дворане” која се налазила на данашњем Трифковићевом тргу јер је новодно… »

Распоред сахрана и испраћаја за понедељак, 26. октобар

Мој Нови Сад пре 1 сат
Јавно комунално предузеће "Лисје" објавило је распоред сахрана и испраћаја на територији Града Новог Сада за сутра, 26. октобар 2020. године. • Виолета (Суткија) Муса (2001), 9.45 • Слободанка (Добривоје) Арамбашић (1941)… »

Почело подизање новог зида на Реформаторском гробљу

Зрењанински пре 1 сат
Радници ЈКП “Чистоћа и зеленило” из Зрењанина активно уређују комплетан град, саопштило је ово комунално предузеће. – Уређују се зелене површине, а почела је и садња цвећа и уређење цветних леја. У току је и… »

Цегер еколошких идеја: Биологија и екологија се најбоље уче у природи

Дневник пре 2 сата
НОВИ САД: Пре две године је школама је уведена пројектна настава, а већина учитеља и наставника није била практично обучена за то. Стога су, по речима Душице Миленковић из Покрета горана Новог Сада и координаторке… »

Искључења струје за понедељак, 26. октобар

Мој Нови Сад пре 2 сата
Због планираних радова на електричној мрежи, "Електровојводина" ће сутра искључивати потрошаче у деловима Новог Сада, Бегеча и Черевића. • од 9 до 10.30 сати: Фејеш Кларе 34-56, 31-55, Станоја Главаша 46-62, 37-51… »

Закон о социјалним картама већ 30 година на чекању

Мој Нови Сад пре 1 сат
Закон о социјалним картама је припремљен и требало би да буде усвојен на следећем заседању Народне скупштине, а најављује се готово три деценије. Већ од наредне године, социјалне карте би требало да најугроженијима… »

Дани египатске уметности у Сомбору

РТВ пре 3 сата
СОМБОР - У Градском музеју Сомбор 30. октобра биће отворена манифестација Дани египатске уметности. Током 15 дана колико ће трајати програм биће приређене изложба Шапат долине Нила - староегипатска збирка Градског музеја… »

Данас облачно са кишом и хладније

НовиСад.цом пре 3 сата
Нови Сад – Данас нас очекује облачно и хладније време, повремено с кишом. Ветар слаб, променљивог правца или западни. Максимална дневна температура 15 степени. Сутра и прекосутра топлије са дужим периодима сунчаног… »

Бициклом кроз Војводину: Бачки Петровац, Кулпин, Равно Село...

Дневник пре 3 сата
НОВИ САД: Прошао сам на два точка кроз многа војвођанска места у протеклих 15 година, али ниједно није тако уређено као Бачки Петровац у којем су већинско становништво протестанти Словаци. Гимназија „Јан Колар” изгледа… »

Дневни хороскоп за недељу, 25. октобар

Мој Нови Сад пре 3 сата
Откријте шта вам звезде предвиђају за данашњи дан... Ако имате неки проблем боље је да питате неког за савет. Под стресом сте због превише обавеза. Имате доста идеја али је неопходно да се усредсредите на једну. Све што… »

Вести дана »