• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvim bebama Beograd dao 300 hiljada, Novi Sad 100

Gradonačelnici Beograda i Novog Sada uručili novčani dar prvorođenim bebama u 2016. godini.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali simbolično je darivao devojčicu Elenu i dečaka Vuku, koji su rođeni na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici.

U Novom Sadu prva beba u novoj 2016. godini došla je na svet minut posle ponoći u porodilištu "Betanja", a dečaka i njegovu majku Vesnu Firić posetio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

Siniša Mali je Eleninoj majci Nataši Radojević i majci dečaka Vuka Milini Petrov uručio vaučere od po 300.000 dinara i bebi pakete.

Burna noć za akušere

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije Aleksandar Stefanović rekao je da su noćas imali "pune ruke posla", odnosno da je tokom novogodišnje noći obavljeno 18 porođaja i da je tu rođena i prva beba u Beogradu. "Imali smo tri porođaja u prvih pet minuta. Ponosni smo na to", istakao je Stefanović, zahvalivši svima koji su vredno radili.

Elena je prvo dete u porodici, rođena je sekund posle ponoći, dugačka je 50 centimetara i teška 2,95 kilograma, dok je dečak Vuk rođen minut posle ponoći, dugačak je 53 centimetra i težak 3,7 kilograma i drugo je dete u porodici.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio novogodišnji poklon u vidu 100 hiljada dinara, a sva deca sa teritorije Novog Sada rođena 1. januara dobiće po 50 hiljada dinara.

Upravnik porodilišta Dragan Stajić rekao je da je beba rođena minut posle ponoći, da je majka stara 20 godina i da joj je to drugo muško dete.

"Porođaj je protekao u najboljem redu i majka i beba su dobro. Od ponoći u "Betaniji" su rođene četiri bebe i sve su dobro", rekao je Stajić.

GRADONAČELNIK MALI: NATALITET NAM JE VAŽAN

"Svake Nove godine imam verovatno najlepšu dužnost, a to je da posetim prvorođenu bebu u našem gradu", rekao je Mali, dodavši da je ove godine donekle izmenjena dosadašnja tradicija, te se vaučer od 300.000 dinara, koji je dosad uručivan provorođenoj bebi, ove godine uručuje i prvorođenom dečaku i prvorođenoj devojčici.

"Ovo je naš način da promovišemo i podstaknemo natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći se rodilo 18 beba, a ako se po jutru dan poznaje, nadam se da ćemo imati mali bejbi bum koji smo imali prošle godine, kada je u Beogradu rođeno 20.500 beba", istakao je on.

Mali je ocenio da je to pravi i najlepši način da se otpočne nova godina u našem gradu i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom prema roditeljima i deci koja je započeta 2015. godine.

Rekao je i da će naknade za nezaposlene porodilje biti 35.000 dinara, što je više nego 2014. godine kada su iznosile 20.000 dinara.

"Nastavljamo i sa dodelom bebi paketa svakom roditelju, koji sadrži 23 proizvoda neophodnih za prvih nekoliko dana nakon porođaja", dodao je Mali.

On je obećao dalju podršku i servisu "Halo beba" i bejbi servisu koji podrazumeva bejbi sitere koje roditelji mogu da koriste, na šta je, kako je primetio, naviklo hiljade Beograđana te se od tih servisa neće odustati.

Mali je zahvalio kompaniji "Sekvester emplojment" koja je donirala sredstva uručena prvorođenim Vuku i Eleni kao, kako je ocenio, primer društveno odgovorne kompanije.

On je rekao i da će GAK u Višegradskoj kao odgovorna klinika podržati sve ono što rade i Ministarstvo zdravlja i grad Beograd na poboljšanju uslova.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ludvig-a

E sram vas bilo gradske vlasti!!!!!!!Samo zato sto su prve rodjene u Novoj godini??????!!!!!!!!E sad lepo da uzmete novac i da uplatite one bedne dugove samostalnim umetnicima (to su vasi dugovi)da ljudi mogu deci da overe knjizice...Debelokozci jedni!

MK

Znaci moje dete koje je rodjeno 30.07. Je nebitno za grad drzavu ja to tako dozivljavam

Zonsa

Gospodine Sinisa,niste u pravu.Slazem se sa Misom.Hocu da kazem da nije fer da prvo dete u novogodisnjoj noci dobije 300000,a ostala deca isto rodjena 01.01 nista.Sta je to posebno da prva rodjena deca dobiju novac?Druga stvar je da su paketi bili bolji za vreme gradonacelnika Dragana Djilasa,ne ulazim u to da li je ostetio budzet ili sta ali su bili bolji.I trece i najvaznije,obezbedite,uslove u porodilistima,opremu,nemojte naplacivati epidural,svako dete prvorodjeno neka bude po 60000 drugo 192000,trece 387000,cetvrto 502000,peto 603000,sesto 700000,sedmo 803000,osmo 908000,deveto 1000000,deseto 1800000...Eto,da li se ostali slazu samnom???

special image