PENTAGON: Amerika nije neprijatelj Rusiji, ne želimo konflikt s njima

- Ne postoji razlog da nas smatraju pretnjom. Mi ne težimo ka konfliktu sa Rusijom - rekao je predstavnik Pentagona Džef Dejvis

  • 25

Moskva ne treba da smatra Sjedinjene Americke Države pretnjom, budući da Vašington ne teži konfliktu sa Rusijom, izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis, komentarišući nedavno usvojenu rusku Strategiju nacionalne bezbednosti.

OVO SU PUTINOVE NAJUBOJITIJE ZVERI: Toliko su moćne da ceo svet priča o njima (FOTO)

Komandant Združenog komiteta nacelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford, međutim, ima drugačiji stav.

- Ne postoji razlog da nas smatraju pretnjom. Mi ne težimo ka konfliktu sa Rusijom. Istina je da postoje nesuglasice, ali bilo bi fundamentalno pogrešno gledati na SAD kao na pretnju Rusiji - rekao je Dejvis, prenose francuski mediji.

Američki general je takođe rekao da je zainteresovan da pročita celokupnu strategiju pre nego što iznese bilo koje druge zaključke, jer, kako je rekao, iz svojih izvora je uspeo da sazna samo nekoliko tačaka dokumenta, prenosi Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izmenjenu Strategiju nacionalne bezbednosti Rusije potpisao je predsednik te zemlje Vladimir Putin neposredno pred novogodišnje praznike.

Istovremeno, komandant Združenog komiteta nacelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford ocenio je da SAD i dalje na Rusiju gledaju kao na pretnju.

- Mi taj zaključak donosimo na osnovu ponašanja i vojnih kapaciteta Rusije, ukljucujući nuklearni i kibernetički potencijal, koji može da se protumači kao pretnja našim saveznicima - dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    5. januar 2016 | 11:45

    Ameri jedno pričaju, a nešto sasvim drugo rade? Strateški okružuju Rusiju, postavljaju Patriot sisteme oko Rusije, Olbrajtova - koja čini elitu vladajće klase u SAD, daje izjave da je Sibir pun prirodnih resursa i da ne može jedna zemlja samo da ga koristi.... Pa šta reći više? Hoće Rusiju! Hoće, al malo su se zeznuli, puževi iz EU i SAD-a pred sobom sad imaju medveda - Sibirsku neman! Samo napred Putine!

  • Dobi

    5. januar 2016 | 15:17

    A ko je do sada pravio konflikte sa celim svetom pa i sa Rusijom,kao najvecom silom u svetu,vi americki upisanci,koji mislite da ako imate u.rane bilione i trilione,zahvaljujuci pljacki bogatih arapa i juz.afrikanaca, da imate pravo da umisljate da ste bogovi i bogom dani da pravite sva ova s.anja po svetu i da nam uvodite monopol na zivot.Moralne ste nakaze i bolesnici koji drze svet u horor filmu.Kad se bude stvorila kriticna vecina koja sve ovo uvidja,nestacete sa lica zemlje a svet ce se osloboditi cudovista.Gade mi se i imena vasa,pa zato necu da ih napisem jer ih svi odavno znamo.Jadni li ste i pored tih u.ranih para koje ste oteli.Fuj!!!

  • UOU"Sima požarevac

    6. januar 2016 | 13:05

    Pa ako ne želite konflikt sa Rusijom zašto svoje vojne baze l nuklearne rakete ne postavite u Mozambiku, Cadu, Nigeriji... Nego bas na samoj granici sa Rusima. Čak vam se i Krim sviđao ali vas je čika Putin malo zajebao. Oprostite na rečniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA