SASTANAK SNS I KOALICIJE OKO SPS! Evo o čemu su razgovarali Vučić, Dačić, Palma i Krkobabić

Rukovodstva SNS-a i SPS-a sastala su se danas, u centrali Srpske napredne stranke na Novom Beogradu, a na nedavnu inicijativu lidera socijalista

  • 50

Rukovodstva SNS-a i SPS-a sastala su se danas, u centrali Srpske napredne stranke na Novom Beogradu, a na nedavnu inicijativu lidera socijalista Ivice Dačića, koja je iznenadila i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, jer je stigla “poštom”, a ne u direktnim susretima u Nemanjinoj 11.

SARADNJA I "OSTALA PITANJA": Evo šta će biti na dnevnom redu sastanka lidera SNS i SPS!

Sastanak je počeo u 16 časova "iza zatvorenih vrata" u centrali SNS-a, a nakon sastanka "oči u oči" predviđene su izjave za medije. Sastanak je trajao nešto više od sat vremena.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanku su prisustvovali predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić, funkcioneri te stranke Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović i Nikola Selaković, kao i lideri stranaka koalicije okupljene oko SPS Ivica Dačić, Milan Krkobabić i Dragan Marković Palma i funkcioneri SPS Dijana Vukomanović i Aleksandar Antić.

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je ranije da je Vučića pozvao na razgovor kako bi pričali o budućoj saradnji, ističući da ne želi po svaku cenu da ostane u vlasti sa naprednjacima, već samo ako postoji zajednički strateški cilj.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić Foto: Tanjug / Zoran Žestić

On je istakao da ne smatra da su potrebni vanredni parlamentarni izbori u ovoj godini i dodao da neće da učestvuje u “prepucavanju” socijalista i naprednjaka, kao i da je Branko Ružić tema njegovih razgovora sa Vučićem “samo kada dođe do incidentnih situacija”.

Dačić je odnose sa premijerom okarakterisao kao “dobre”, i istakao da je reč o radnoj saradnji, te da nijedan potez nije vukao bez koordinacije sa šefom vlade.

Sa njim se složio i premijer Aleksandar Vučić, koji je istakao da ne bi voleo da dođe do prevremenih parlamentarnih izbora.

- Kad vidite da neko ničim drugim sem neistinama i lažima se služi, onda nekad ne možete drugačije da odgovorite - rekao je on nakon sastanka sa delegacijom SPS-JS-PUPS u sedištu SNS.

On je kao primer naveo da pojedinci koji sebe nazivaju liderima opozicije izmišljaju da je za Novu godinu bio u Dubajinu, a istina je da nije prešao granice Srbije i da je 1. januara pre ostalih došao u vladu.

Vučić je rekao da su predstavnici SPS i SNS razgovarali i o republičkim izborima i da je on izneo mišljenje da i voleo na svaki način da te izbore izbegne, a dodao je i da neće praviti predizborne koalicije na pokrajinskim izborima jer im to nije potrebno da bi prešli cenzus.

- Nema potrebe da se prave predizborne koalicije da bismo preskočili cenzus, svaka stranka će sa svojim ljudima izaći pred granice Srbije, a posle toga videćemo da li ćemo moći da formiramo pokrajinsku vladu ili će neke druge političke organizacije dobiti većinu - istakao je Vučić.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

On je dodao i da je na sastanku dogovoreno i da stranke na lokalnim nivoima mogu praviti predizborne koalicije.

Predsednik naprednjaka je rekao da na današnjem sastanku nije bilo reči o ličnim pitanjima, da se nisu opredeljivali da li im se neko na političkoj sceni dopada ili ne, nego o planovima i usaglašenosti ideja za budućnost Srbije, sprovođenju ekonomskih reformi jer posle godinu i po dana vlade smatraju da je dobro da se na partijskom nivou još jednom obezbedi politička stabilnost.

- Da nastavimo još većom snagom i energijom ekonomske reforme, što znači punu stabilizaciju javnih finansija, reformu javnih preduzeća, završetak restrukturanja i privatizaciju, rešavanje problema u javnoj administraciji, kao i da ubrzamo i napravimo dinamičan ekonomski rast i radimo na jačanju preduzetničkog duha - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desa

    5. januar 2016 | 17:05

    Kratko, jasno i precizno. Tako se to radi!

  • Cale

    5. januar 2016 | 17:15

    Mislim da ce najjace stranke nastaviti saradnju.

  • goca

    5. januar 2016 | 17:58

    Sastanak je imao pozitivan ishod,od ovog dogovora vecu korist ce imati socijalisti,jer su sa naprednjacima i oni jaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA