Малишанима подељене јакнице и чизмице за зиму

Пакетићи подршке, у којима су нова гардероба и обућа, подељени су деци из Сигурне дечје куће, из Дневног боравка и Сигурне женске куће. Малишанима је

поклоне уручио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а набавку пакета финансирао је Град Нови Сад путем Центра за социјални рад.

– Тај чин је још један вид солидарности заједнице према људима којима је то потребно – рекао је градоначелник Вучевић. – Надам се да ће што мање људи и деце имати потребу за том врстом збрињавања које пружа Центар за социјални рад, али реалност је таква да нас, на велику жалост, ти догађаји прате. Када је тешко, онда је на нама свима да будемо одговорни и солидарни и да онима којима је то потребно пружимо ефикасну и одговарајућу помоћ. Зато сам захвалан свим запосленима у Центру за социјални рад на њиховом ангажману. Та институција је у 2015. години имала одличне резултате у раду, а овде смо да бисмо их охрабрили да тако и још боље наставе у 2016. години. Посебно сам поносан на запослене који су заслужни за одлично функционисање Сигурне женске куће, Сигурне дечје куће, Дневног боравка, Свратишта за децу улице и Прихватилишта за бескућнике, који на најквалитетнији начин људима и деци који се нађу у тешким животним ситуацијама обезбеђују помоћ.

Како је рекао директор Центра за сцијални рад, тренутно у Сигурној дечјој кући борави деветоро малишана, у Дневном боравку их је 35, а деце која с мајкама бораве у Сигурној женској кући је девет. Сви они добили су  по пакетић.

– Новосађани већ годинама представљају једну од најодговорнијих локалних заједница, када је у питању социјална брига – рекао је Драшковић. – Изузетно је важно да је и у овим комплексним и тешким временима подршка грађана, градоначелника и читаве градске администрације и даље на највишем нивоу, који из дана у дан унапређујемо. Овде смо због наших најмлађих корисника, да им поделимо пакетиће подршке, који ће им у овом тренуку, због временских прилика, сигурно користити.

Д. Ристић

 

Има места у преноћиштима за бескућнике

Приликом рашње доделе пакетића директор ЦЗСНС-а Ненад Драшковић и градоначелник Вучевић осврнули су се на рад Преноћишта за бескућнике. Како је рекао Драшковић, у објекту за жене, у Темеринској 6, има седам места, а тренутно је корисница само старија суграђанка, о којој је ових дана било речи у медијима и на друштвеним мрежама. Преноћиште за мушкарце, које се налази у два монтажна објекта, броји 28 места, а, како каже Драшковић, тренутно тамо борави 12 наших суграђана.

– Апелујемо на грађане ако примете некога коме је потребна помоћ, да се обрате најпре полицији, која ће потом алармирати Комуналну полицију, Центар за социјални рад и све остале дежурне службе – објаснио је Драшковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести